Paprike - s piletinom i na pizzi

Dvije ideje što možete skuhati s paprikama čija je sada sezona u punom jeku.
Paprike s piletinom 
Sastojci: 
X 400g piletine, 
X 4 paprike, 
X 15 dag sira gouda, 
X salsa od rajčice, 
X sol, papar, burrito začin. 

Priprema: 
1. Paprike prepoloviti i očistiti od sjemenki. 6 polovica paprika začiniti solju i paprom i staviti peći na 200C. 
2. U međuvremenu nasjeckati piletinu i preostale dvije polovice paprike. Začiniti piletinu i papriku sa solju, paprom i burrito začinom te popeći. Na kraju dodati 3-4 žlice salse od rajčice. Nadjenuti vruće paprike nadjevom od piletine, paprike i salse te prekriti naribanim sirom. Zapeći paprike dok se sir ne rastopi – otprilike 10 minuta. 
3. Može se poslužiti uz kiselo vrhnje začinjeno solju i paprom. 
Pizza s paprikama
Recept za tijesto je uvijek isti: 
x 250 g brašna, 
x otprilike pola pakiranja kvasca u prahu, 
x prstohvat šećera, 
x žličica soli, 
x mlaka voda,
x malo ulja. 
Priprema. 
U malo mlake vode rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da se digne. U brašno dodati malo ulja i kvasac koji se dignuo te mlaku vodu po potrebi. Umijesiti tijesto i ostaviti da se diže 20 minuta.

Sastojci za nadjev (1 pizza): 
X 100 ml salse od rajčice, 
X otprilike 50 ml vrhnja za kuhanje, 
X 100g sira goude, 
X 100g šunke, 
X srijemska salama, 
X pola manjeg luk, 
X 1 paprika, 
X nekoliko mini rajčica, 
X origano, 
X svježi bosiljak. 

Priprema: 
1. Tijesto za pizzu namazati salsom. Rasporediti nasjeckanu šunku. Preliti vrhnjem za kuhanje te dodati naribani sir. Po pizzi rasporediti nasjeckani luk, papriku i rajčicu. 
2. Zapeći pizzu na 200C. Nakon 10 minuta dodati salamu i peći još 10 minuta. 
3. Izvađenu pizzu posipati origanom i ukrasiti svježim bosiljkom. 

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe