Palačinke s jagodama

Ovo su palačinke koje obožavam raditi ljeti jer je krema s jagodama baš osvježavajuća.
Najprije pripremiti kremu (nadjev) kako bi se ohladila dok se pripremaju palačinke.
Sastojci za nadjev (za 4 palačinke):
x oko 200g jagoda,
x 100g ABC sira,
x šećer u prahu po želji.
Priprema nadjeva: 
1. Jagode oprati, nasjeckati na komadiće i pomiješati sa sirom.
2. Dodati šećer u prahu po želji. Količina šećera ovisi koliko su vam slatke jagode.
Tijesto za palačinke inače radim odoka, ali sam ovaj put zapisala sastojke (nadam se točno).
Sastojci za smjesu (oko 20-ak palačinki):
x 2 jaja,
x jedna žlica šećera, 
x prstohvat soli,
x 360 g brašno,
x oko 700ml mlijeka,
x 1 čep arome vanilije. 

Priprema:
1.      Jaja pomiješati s s jednom žlicom šećera i prstohvatom soli.
2.      Dodavati naizmjence mlijeko i brašno.  Dodati aromu vanilije.
3.      Pri kraju dodati još malo vode.
4.      Ispeći palačinke i ostaviti da se malo ohlade. Puniti ih nadjevom od jagoda i sira.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe

Objavi komentar