Recept za one koji vole
domaći sladoled i Nutellu. Vrlo jednostavno za napraviti, ne treba aparat za
sladoled, a ne treba ni miješati svakih sat vremena. Zbog mascarpone sira
sladoled je kremast pa ne stvaraju se kristalići leda. U sladoled ne ide šećer,
ali je ipak dosta sladak zbog Nutelle. Tko ne voli previše slatko, može
smanjiti količinu Nutelle.
Sastojci:
x 250g mascarponea,
x 125ml mlijeka,
x 1 prašak za šlag,
x 10 žlica Nutelle.
Priprema:
1. Od mlijeka i praška za šlag istucite šlag.
2. U šlag najprije dodajte mascarpone i Nutellu te miješajte
dok smjesa ne bude jednolična.
3. Dobivenu smjesu rasporedite u kalupe za sladoled ili veću
plastičnu posudu.
Savjet: Mascarpone možete
zamijeniti s još 125ml mlijeka i praška za šlag.
© Amaterka. Sva prava
pridržana.
Mmmmm super slatkać, jednostavno i finoooo :))
OdgovoriIzbrišis nutellom sve volim, iako bi preskočila ovaj šlag u prahu
OdgovoriIzbrišiUh kako fino i kremasto izgleda...
OdgovoriIzbriši