Nije me bilo dosta dugo na blogu zbog nedostatka vremena i problema s internetom, ti problemi i dalje ostaju, ali uspio se ''roditi'' ovaj post/recept.
Sastojci za prhko tijesto:
x 300g brašna
x 1 žličica praška za pecivo
x 100g omekšanog margarina/maslaca
x 100g šećera
x 1 vanilin šećer
x 1 jaje.
Sastojci za nadjev:
x oko 1kg bresaka
x 50g šećera + šećer po ukusu (3 žlice)
x 2 čepa arome vanilije
x 20g škrobnog brašna.
Sastojci za posip:
150g brašna
100g šećera
100g omekšanog margarina/maslaca.
Sastojci za prhko tijesto:
x 300g brašna
x 1 žličica praška za pecivo
x 100g omekšanog margarina/maslaca
x 100g šećera
x 1 vanilin šećer
x 1 jaje.
Sastojci za nadjev:
x oko 1kg bresaka
x 50g šećera + šećer po ukusu (3 žlice)
x 2 čepa arome vanilije
x 20g škrobnog brašna.
Sastojci za posip:
150g brašna
100g šećera
100g omekšanog margarina/maslaca.
Priprema:
1. Breskvama odstraniti kožicu i koštice. Pomiješati ih sa šećerom i ostaviti ih da puste sok.
2. Od sastojaka za prhko tijesto umijesiti tijesto, omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku na pola sata.
3. Dok je tijesto u hladnjaku, kratko prokuhati breskve sa sokom koji su pustile. Procijediti breskve. Škrobno brašno otopiti u 4 žlice soka, a preostali sok pristaviti da provre. Tada dodati otopljeno škrobno brašno i kratko prokuhati te umiješati breskve i pošećeriti po ukusu (ja sam dodala 3 žlice šećera).
4. Namastiti i pobrašniti kalup. Tijesto utisnuti u kalup i nanijeti nadjev na tijesto.
5. Za posip miješati brašno, šećer i margarin dok ne dobijete mrvice željene veličine. Mrvice posuti po nadjevu.
6. Peći na 180C 40 minuta. Ohladiti i poslužiti.
Odličan kolač! Volim jako kolače s posipom, a s breskvama ga nisam nikad radila. Mogu zamisliti kako je ukusan i mirisan
OdgovoriIzbrišifantastično izgleda, volim kad se prhko tijsto natopi voćnim sokom
OdgovoriIzbrišiKolač izvrsno izgleda i već mu osjetim onaj mekani , prhki okus koji se topi u ustima. Odlično !
OdgovoriIzbrišisounds delicious!
OdgovoriIzbriši