Mornarski kolač

Kad je nastao ovaj kolač, nije imao ime pa sam pomoć u imenovanju kolača potražila od mojih ''fanova'' na fejsu. Tamara s bloga What's for dessert predložila je da se zove mornarski kolač zbog toga što je na pruge i sadrži rum što je kao mornarsko piće. Ime i objašnjenje mi se svidjelo i tako je ovaj kolač postao mornarski kolač, hvala Tamari još jednom.


Sastojci:
Za biskvit ili dvije kore biskvita: 2 bjelanjka, 20 dag šećera, 1 vanilin šećer, 1 dcl ulja, 2 dcl mlijeka, malo naribane korice limuna, 20 dag brašna, jedan prašak za pecivo, 1 čep ruma.
Slastičarska krema: 2 žutanjka, ,malo naribane korice limuna, 25 g brašna, 65 g šećera, 250 ml mlakog mlijeka.
Čokoladna krema s rumom: 100 g gorke čokolade, 200 ml vrhnja za šlag, 1 čep ruma.

Priprema:
Najprije pripremiti čokoladnu kremu s rumom. Rastopiti čokoladu na pari i istući vrhnje za šlag. Šlagu dodati rastopljenu čokoladu i rum te ostaviti u hladnjaku da se stisne.
Biskvit sam pekla u dva dijela jer sam znala da će ispasti niski pa da ne bih imala problema s rezanjem. Bjelanjak istući sa šećerom pomiješanim s vanilin šećerom. Dodati ulje pa brašno pomiješano s praškom za pecivo. Zatim dodati mlijeko i na kraju naribanu koricu limuna i rum.
Kore biskvita sam pekla oko 15 minuta. Ostaviti da se biskvit ohladi te pripremiti slastičarsku kremu.
Žutanjke istući sa šećerom, brašnom i mlakim mlijekom i koricom limuna. Staviti na vatru i miješajući kuhati dok se krema ne stisne, odnosno dok se ne počne odvajati od posude. Ostaviti da se krema ohladi pa namazati na biskvit. Preklopiti drugim biskvitom te namazati čokoladnom kremom od ruma. Ukrasiti potezima vilicom.

Recipe:
Ingredients:
For the biscuit or  two biscuits crust: 2 whites of eggs, 20 grams sugar, 1 vanilla sugar, 1 dl of oil, 2 dl of milk, a little grated lemon peel, 20 grams of flour, one baking powder, 1 cap of rum.
For passtry cream: 2 yolk, a little grated lemon peel, 25 g flour, 65 g sugar, 250 ml of lukewarm milk.
For chocolate cream with rum: 100 g bitter chocolate, 1 cream powder = 125 ml cream, 1 cap of rum.
Preparation:
First, prepare the chocolate cream with rum. Melt chocolate on vapor and beat a cream powder. Whipped cream add melted chocolate and rum and leave in refrigerator to squeeze.
I baked the biscuit in two parts because I knew it would turn out so low that I will have trouble with cutting. Beat whites of eggs with sugar mixed with vanilla sugar. Add oil and flour mixed with baking powder. Then add milk and finally grated lemon zest and rum.
I baked biscuit crust for about 15 minutes. Allow cake to cool and prepare the passtry cream.
Egg yolk beaten with sugar, flour and lukewarm milk and lemon zest. Put on the fire and cook stirring until the cream is not pressed, or until it starts to separate from the container. Allow to cool to the cream and spread on cake. Fold the other cake layer and spread with chocolate rum cream. Garnish with a fork moves.

Primjedbe

Objavi komentar