Kuglof od kokosa i kakaa

Ovaj je kuglof nastao na temelju recepta za čokoladni kuglof s orasima. Okusom podsjeća na čupavce. 

Sastojci: 2 jaja, 140g šećera, 1 vanilin šećer, 150g brašna, 50g kokosa, 1 prašak za pecivo, 150g kiselog vrhnja (25% mm), 80ml ulja, 20g kakaa.


Priprema

1. Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom.

2. Dodati brašno s praškom za pecivo i kakao. 

3. Na kraju dodati kiselo vrhnje, ulje i kokos. 

4. Smjesu uliti u namašćeni i pobrašnjeli kalup. 

5. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

6. Ostaviti kuglof da se ohladi pa ga izvaditi iz kalupa.

7. Po želji preliti ganacheom ili šećerom u prahu. 


Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@recepti_i_putopisi) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe