Jedna osvježavajuća torta sa sirom i malinama, a umjesto malina mogu i svježe jagode.
Sastojci za biskvit: 3 jaja, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 150g brašna, 1 prašak za pecivo, 1 čep ruma, 100ml mlijeka sobne temperature, 100ml ulja.
Sastojci za nadjev od malina: 250g smrznutih malina, 1 žlica šećera.
Sastojci za nadjev od sira: 2 jaja, 500g svježeg sira, 100g šećera, 1 vanilin šećer.
Priprema
1. Za biskvit izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo te mlijeko. Na kraju dodati ulje i rum.
2. Smjesu uliti u kalup i peći 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.
3. Dok se biskvit peče, pripremiti nadjev od sira. Sve sastojke za nadjev pomiješati zajedno. Nakon 20 minuta izvaditi biskvit i lagano rasporediti nadjev od sira. Vratiti tortu u pećnicu još 25 minuta.
4. Maline rastopiti s jednom žlicom šećera te preliti preko pečene torte.
5. Ohladiti tortu na sobnoj temperaturi pa onda u hladnjaku.
Po želji tortu preliti preljevom za tortu.
Primjedbe
Objavi komentar