Mala čokoladna gluten free torta

Instagram me podsjetio na ovu probnu rođendansku tortu od prije 2 godine. Torta je vrlo jednostavna i mala (niska) pa će brzo nestati. Možete ju poslužiti uz šlag ili premazati laganom kremom. Torta je bez brašna i bez šećera. 

Sastojci: 4 jaja, 200g gorke čokolade, 100g mljevenih oraha.

Promjer kalupa: 25cm.

Priprema

1. Gorku čokoladu rastopiti na pari i ostaviti da se ohladi.

2. Jaja pjenasto izmiksati, dodati mljevene orahe pa rastopljenu ohlađenu čokoladu.

3. Smjesu uliti u kalup i peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@recepti_i_putopisi) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe