Čokoladna torta s malinama

Naša torta za Novu godinu. Kombinacija više recepata. Za sve ljubitelje čokoladnih torti i malina. 

Sastojci za biskvit: 3 jaja, 100g gorke čokolade, 200g brašna, 1 prašak za pecivo, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 100ml ulja.

Sastojci za nadjev od malina: 250g smrznutih malina, 30g šećera, 1 listić želatine. 

Veličina kalupa za nadjev od malina: promjer 20cm. 

Sastojci za čokoladne kreme: 170g bijele čokolade, 200g gorke čokolade, 500ml slatkog vrhnja za šlag (mliječnog), 500g mascarpone sira.

Veličina kalupa: promjer 25cm. 


Priprema:
1. Najprije pripremiti nadjev od malina. Listić želatine staviti u vodu da nabubri. Maline zagrijati sa šećerom pa umiješati listić želatine te sjediniti. Kalup obložiti prijanjajućom folijom pa rasporediti nadjev od malina i ostaviti u zamrzivaču dok se ne stvrdne. S obzirom da sam stavila samo jedan listić želatine, nadjev se nije previše stvrdnuo, već je bio strukture džema. 
2. Rastopiti gorku čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi dok miksate ostale sastojke za biskvit.  
3. Suhe sastojke za biskvit brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješati zajedno.
Pjenasto izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati im suhe sastojke za biskvit te ulje. Na kraju dodati rastopljenu gorku čokoladu. 
4. Uliti u namašćeni i pobrašnjeni kalup. Peći oko 30 minuta na 180 stupnjeva.
5. Ostaviti biskvit da se ohladi u kalupu pa ga ohlađen staviti na tanjur za posluživanje i prerezati na pola.
6. Rastopiti gorku čokoladu na pari te ostaviti da se ohladi, ali ne do kraja da se ne bi stvrdnula.
7. Izmiksati 250 ml vrhnja u šlag (ne prejako) pa dodati 250g mascarpone sira i gorku čokoladu. 
8. Polovicu biskvita premazati polovicom čokoladne kreme pa na sredinu staviti zaleđeni nadjev od malina pa rasporediti drugu polovicu čokoladne kreme. Preklopiti drugom polovicom biskvita te ostaviti u hladnjaku dok pripremate kremu od bijele čokolade. 
9. Rastopiti bijelu čokoladu na pari te ostaviti da se ohladi, ali ne do kraja da se ne bi stvrdnula. Izmiksati 250 ml vrhnja u šlag (ne prejako) pa dodati 250g mascarpone sira i bijelu čokoladu. Premazati otprilike polovicom kreme tortu, a  ostatkom kreme ukrasiti tortu. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi, najbolje preko noći. 

Ps. Moram priznati da je biskvit bio malo suhast jer sam zaboravila biskvit natopiti s malo mlijeka. 

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@recepti_i_putopisi) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe