Čokoladna mileram torta s keksima

Jedna jednostavna i brza torta za po doma...Čokoladna krema i pečeni keksi...

Sastojci za podlogu: 180g Digestive keksi, 100g maslaca.

Sastojci za kremu: 2 praška za puding (okus čokolada), 100g gorke čokolade, 500ml mijeka, 100g šećera, 400g milerama.

Promjer kalupa: 25cm.

Priprema

1. Kekse samljeti i pomiješati s rastopljenim maslacem. Smjesu utisnuti u kalup za tortu.

2. Prašak za puding i šećer pomiješati s otprilike 100ml mlijeka. Preostalo mlijeko s gorkom čokoladom zagrijati pa skuhati puding. Vrući puding izmiksati s mileramom.

3. Kremu od pudinga i milerama preliti preko keksi. Peći u zagrijanoj pećnici 25 minuta na 170 stupnjeva.

4. Dobro ohladiti prije posluživanja.

Ps. Torta je "ukrašena" keksima iz podloge koji su ostali na kalupu prilikom premještanja na tanjur.

Komentari