Čokoladna mileram torta s keksima

Jedna jednostavna i brza torta za po doma...Čokoladna krema i pečeni keksi...

Sastojci za podlogu: 180g Digestive keksi, 100g maslaca.

Sastojci za kremu: 2 praška za puding (okus čokolada), 100g gorke čokolade, 500ml mijeka, 100g šećera, 400g milerama.

Promjer kalupa: 25cm.

Priprema

1. Kekse samljeti i pomiješati s rastopljenim maslacem. Smjesu utisnuti u kalup za tortu.

2. Prašak za puding i šećer pomiješati s otprilike 100ml mlijeka. Preostalo mlijeko s gorkom čokoladom zagrijati pa skuhati puding. Vrući puding izmiksati s mileramom.

3. Kremu od pudinga i milerama preliti preko keksi. Peći u zagrijanoj pećnici 25 minuta na 170 stupnjeva.

4. Dobro ohladiti prije posluživanja.

Ps. Torta je "ukrašena" keksima iz podloge koji su ostali na kalupu prilikom premještanja na tanjur.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@recepti_i_putopisi) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe