Čokoladni kuglof s kruškama

 Jedan od najmekših kuglofa koji sam radila, a sve zahvaljujući naribanim kruškama koje se zapravo ne osjete. Kruške možete zamijeniti i jabukama, isto će ispasti fino. Recept je zapravo adaptacija recepta za čokoladni kolač s jabukama

Sastojci: 2 jaja, 155g šećera, 80ml ulja, 200g brašna, 90 ml mlijeka, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo, 100g gorke čokolade, 1 žličica cimeta, 200g naribane kruške. 

Priprema: 

1. Rastopiti čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi.
2. Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mlijeko i ulje pa opet izmiksati. Zatim dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo te izmiksati. Na kraju dodati rastopljenu čokoladu i naribane kruške. Dodati cimet po želji. 
3. Smjesu uliti u kalup te peći u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180C 40 minuta. 
4. Ostaviti da se ohladi. Po želji posipati šećerom u prahu ili čokoladnom glazurom. 

Komentari