Muffini s trešnjama

Recept za ove muffine od trešanja, zapravo nije recept za muffine, ali sam ga ja tako ispekla i baš sam zadovoljna okusom. Radi se o noninom/bakinom receptu za voćni kolač od jogurta. Kako nisam imala jogurt, stavila sam kiselo vrhnje i muffini su ispali baš lijepo mekani. Jedino su popucali po vrhu, ali koga briga :)

Sastojci za 12 muffina: 2 jaja, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 80 ml suncokretovog ulja, 1 kiselo vrhnje (20% mm), 200g brašna, 1 prašak za pecivo, oko 150g trešanja, čep ruma i 2 žlice kakaa.

Priprema:
1. Trešnje prepoloviti i ukloniti im koštice pa im dodati rum.
2. Jaja istući sa šećerom i vanilin šećerom pa dodavati postepeno ostale sastojke i miksati - kiselo vrhnje pa brašno pomiješano s praškom za pecivo te na kraju ulje.
3. U kalup za muffine poslagati papirnate košarice.
4. U svaku košaricu uliti žlicu i pol smjese (dosta je tekuća).
5. U preostalu smjesu dodati kakao i pomiješati te na kraju trešnje. Tom smjesom do kraja napuniti košarice.
6. Muffine peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Komentari