Kuglof sa sirom i trešnjama

Ovo je treća varijanta recepta kuglofa sa sirom 😀 Trešnje u kolačima najviše volim ovako u biskvitu, a ovaj je fantastično sočan i mekan zahvaljujući baš svježem siru.
Sastojci: 3 jaja, 200 g svježeg sira, 90 g omekšanog maslaca, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 200g brašna, 1 prašak za pecivo, 2 čepa ruma, 150 g prepolovljenih trešanja.

Priprema
1. Jaja istući sa šećerom i vanilin šećerom pa dodavati redom ostale sastojke i miksati: maslac, svježi sir, brašno i prašak za pecivo te rum.
2. Na kraju u smjesu dodati trešnje i umiješati ih žlicom.
3. Kalup za kuglof namastiti i pobrašniti te uliti smjesu.
4. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
5. Ohladiti pa izvaditi iz kalupa.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Komentari