Brza čokoladna torta 2

Ako su vam kao meni malo dosadili voćni kolači, preporučam ovu čokoladnu tortu. Brzo se priprema i jako je fina. Ovo je verzija brze čokoladne torte koju sam već objavila, samo sam napravila dvije manje izmjene povećala sam količinu maslaca i keksi u podlozi te smanjila vrijeme pečenja te je čokoladna krema zato kremastija. 
Sastojci za podlogu: 200g keksi, 100g maslaca.
Sastojci za nadjev: 400g kiselog vrhnja (20 %mm), 200 g gorke čokolade, 2 jaja, 110g šećera, 1 vanilin šećer, 40g brašna.


Priprema
1. Najprije na pari otopiti čokoladu pa je ostaviti da se ohladi dok pripremate ostalo za tortu.
2. Dok se topi čokolada na pari možete rastopiti maslac i pripremiti podlogu.
3. Kekse samljeti i dodati rastopljeni maslac, pomiješati pa podlogu utisnuti u kalup za tortu.
4. Jaja izmiksati sa šećerom, vanilin šećerom i brašnom. Kiselo vrhnje umiješati u otopljenu i ohlađenu čokoladu. Sve izmiksati zajedno pa preliti preko podloge.
5. Tortu peći 40 minuta na 180 stupnjeva.
6. Prije posluživanja ohladiti, možete poslužiti uz šlag ili ukrasiti šlagom.


Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Komentari