Lažni kroasani

Recept za ove lažne kroasane nasato je na temelju recepta za lažne kroasane s web stranice Sašina kuhinja. Ovo nisu pravi kroasani, dižu se samo dva puta, najbolji su topli jer tada najviše podsjećaju na kroasane (okus maslaca, listanje)
Sastojci za uzdignuti kvasac: 1 prašak suhog kvasca, 2 velike žlice šećera, 2 velike žlice brašna, 200ml toplog mlijeka.
Sastojci za tijesto: 500g brašna, mala žličica soli, 4 žlice ulja, 100ml toplog mlijeka, 100g hladnog maslaca.
Sastojci za nadjev: džem po želji.
Sastojci za premaz: 1 jaje, 2 žlice tekućeg jogurta.

Priprema:
1. Najprije pomiješati sve sastojke za uzdignuti kvasac te ostaviti 10 minuta da se kvasac digne.
2. U posudu staviti sve sastojke za tijesto osim maslaca te dodati uzdignuti kvasac.
3. Umijesiti tijesto (bez maslaca) te ostaviti da se diže oko sat vremena.
4. Tijesto rastegnuti na debljinu od pola centimetra pa po njemu nakidati/naribati polovicu hladnog maslaca. Tijesto preklopiti pa naribati opet pola količine maslaca. Preklapati tijesto dok ne naribate cijelu količinu maslaca. Tako preklopljeno tijesto ostaviti da se diže oko 2 sata u hladnjaku.
5. Razvaljati tijesto i rezati trokutiće. U sredinu staviti žličicu džema pa zarolati.
6. Kroasane staviti na papir za pečenje pa premazati premazom od jednog istučenog jaja i jogurta.
7. Ostaviti da se dižu oko 45 minuta.
8. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
Ps. Kroasane već oblikovane (ali bez premaza) koji su se dizali 45 minuta možete zamrznuti i peći zamrznute oko 20 minuta.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Komentari