Hladna salata s tjesteninom

Ideja za ručak 😉 Ovakvu hladnu salatu od tjestenine najčešće radim ljeti. Jako često je nosimo na more pa nam onda bude kao da smo na pikniku 😀
Sastojci za 2-3 osobe: 200g vijaka/fussila, 2 konzerve tune od 80g, 1 manja tikvica, 1 manji luk, 2 rajčice, 40g feta sira, šaka rikule.
Sastojci za preljev: 4 žlice kiselog vrhnja, 2 žlice majoneze.

Priprema
1. Skuhati tjesteninu.
2. Dok se tjestenina kuha, izgrilati tikvicu na maslinovom ulju.
3.Kuhanu tjesteninu pomiješati s grilanim tikvicama i tunom.
4. Luk narezati na trakice, rajčicu na kockice i dodati tjestenini.
5. Kiselo vrhnje pomiješati s majonezom i umiješati s tjesteninom.
6. Na kraju dodati izmrvljen feta sir i rikulu.


Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Komentari