Može li neki blagdan proći bez francuske salate? Recept za francusku je mamin i jedan je od prvih recepata zapisanih u knjižicu s receptima. Kako sam s vremenom papirnatu knjižicu s receptima, zamijenila ovom virtualnom, onda najbolje da i ovdje bude zapisan!
Sastojci: 500g krumpira, 500g mrkve, 1 jaje, 300g graška iz konzerve, 300g kiselih krastavaca, 500g majoneze, žlica senfa, sol i papar.
Često radim francusku samo za muža i mene i onda koristim samo jednu majonezu u tubi, a nama bude za dva dana.
Sastojci za dvoje: 165g krumpira, 165g mrkve, 1 jaje, 100g graška iz konzerve, 100g kiselih krastavaca, 165g majoneze, žličica senfa, sol, i papar.
Priprema
1. Krumpir skuhati u kori, mrkvu očistiti i skuhati, jaje isto skuhati.
2. Sve sastojke za francusku nasjeckati na kockice (osim graška).
3. Sve sastojke ubaciti u posudu i pomiješati ih. Dodati majonezu i senf te začiniti solju i paprom po guštu.
4. Po potrebi dodati još majoneze (ukoliko je krumpir brašnast).
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.
Primjedbe
Objavi komentar