Zapečene palačinke u obliku pužića u kalupu za muffine

Još dvije ideje kako zapeći palačinke sa sirom i kiselim vrhnjem. Umjesto klasičnog slaganja, možete palačinke zarolati kao pužiće pa tako zapeći pa ćete ih lakše izvaditi iz posude i poslužiti. Ako želite da svaka porcija palačinke bude zasebno zapečena, zarolajte palačinke u pužiće i zapecite ih u košarici za muffine u kalupu za muffine.
Recept za palačinke
Tijesto za palačinke inače radim odoka, ali ovo bi bila količina sastojaka za oko 20-ak palačinki: 2 jaja, jedna žlica šećera, prstohvat soli, 360g brašna, oko 700ml mlijeka, 50ml vode. 

Priprema:

1. Jaja pomiješati s s jednom žlicom šećera i prstohvatom soli. 
2. Dodavati naizmjence mlijeko i brašno. 
3. Pri kraju dodati još malo vode.
4. Ispeći palačinke na vrućoj tavi. 

Sastojci za oko 8 - 10 zapečenih palačinki.
Sastojci za nadjev: 250g svježeg sira, 1 vanilin šećer, 4 žlice šećera, 1 jaje, 1 kiselo vrhnje (200g).
Sastojci za preljev: 1 kiselo vrhnje (200g), 1 žlica šećera u prahu.

Priprema:
1. Pomiješati sve sastojke za nadjev da postanu kompaktna smjesa.
2. Palačinku namazati s tri žlice nadjeva. Na svaku palačinku staviti 3 žlice nadjeva od sira, zarolati palačinku u obliku puža i staviti u košaricu za muffine ili u vatrostalnu posudu za pečenje.
3. Za preljev pomiješati kiselo vrhnje sa šećerom u prahu te preliti preko zarolanih palačinki.
4. Palačinke peći u pećnici na 180 stupnjeva. U vatrostalnoj posudi peći ih oko 25 minuta, a u kalupu za muffine oko 15 minuta.

Ps. Palačinke su najbolje još dok su tople, ali i hladne su fine i osvježavajuće samo što će biti malo suhe nakon stajanja u hladnjaku.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe