Rižoto s crvenim radičem

Ideja za jedno odlično jelo ili prilog.
Sastojci za 2 osobe (kao prilog): 30g maslaca, 1 manji luk, 140g riže (ja sam koristila dugo zrno), 50ml bijelog vina, 100g crvenog radiča, 300ml povrtnog temeljca, 2 trokutića Zdenka sira, sol, papar, parmezan.

Priprema:
1. Na otopljenom maslacu popržiti luk dok ne dobije boju pa dodati rižu. Radič nasjeckati na trakice.
2. Kratko popržiti rižu pa dodati vino i radič koji ste nasjeckali na trakice te kuhati dok ne ispari vino.
3. Dodati temeljac te kuhati dok se riža ne skuha, odnosno temeljac ne ispari. Ukoliko je potrebno dodati još temeljca ili vode.
4. Kad je rižoto gotov začiniti ga solju i paprom te u njemu rastopiti trokutiće Zdenka sira. Posipati parmezanom.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe