Jednostavna torta s malinama

Jednostavna torta s malinama zapravo je voćna verzija jednostavne čokoladne torte.
Jedina mana ove torte je što bi bilo dobro da ima još malo kreme. Kada sam radila čokoladnu tortu, krema se razlila samo po vrhu torte jer sam cijeli kalup obložila papirom za pečenje. Ovaj sam put samo dno obložila pa se krema razlila i po bočnim stranama torte. Pretpostavljam da je to razlog zašto je sloj kreme po vrhu tanji, nego kod čokoladne.
Torta je fina, lagana i osvježavajuća.
Sastojci za biskvit: 2 jaja, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 200g brašna, pola vrećice praška za pecivo, 100ml ulja, 100ml mlijeka.
Sastojci za kremu: 100ml mlijeka, 100g bijele čokolade, 200g kiselog vrhnja (20% mm), 2 žlice šećera, 100g smrznutih malina.

Priprema: 
1. Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivom pa zatim ulje i mlijeko. Miksati da se dobije glatka smjesa. 
2. Biskvit uliti u kalup. Peći oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C.
3. Dok se torta peče, pripremiti kremu tako da  rastopite čokoladu s mlijekom pa malo ostavite da se ohladi. Smrznute jagode rastopiti s dvije žlice šećera. Par minuta prije nego se ispeče biskvit u rastopljenu čokoladu umiješati kiselo vrhnje. 
4. Tortu izvaditi iz pećnice pa premazati s polovicom rastopljenih malina, preliti kremom od kiselog vrhnja i bijele čokolade te ostatkom malina. Ostaviti još 10 minuta u ugašenoj pećnici. 
5. Tortu ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe