Punjene lignje sa sirom

Ideja za fini ručak, ali ništa inovativno. Nama su ovakve lignje najdraže.
Sastojci za 2 osobe: 500g lignji, 200g sira, 50ml bijelog vina, par listića peršina, 2 češnja češnjaka, maslinovo ulje, sol, papar.

Priprema
1. Lignje očistiti. Krakove nasjeckati na manje komade (otprilike veličine češnja češnjaka).
2. Peršin i češnjak usitniti pa popržiti na ulju zajedno s krakovima. Politi s pola količine vina (25ml) i kuhati par minuta da vino ispari te začiniti solju i paprom.
3. Naribati sir i dodati malo ohlađenim krakovima te tom smjesom puniti lignje.
4. Lignje popržiti na ulju, a kada dobiju boju politi ih vinom pa kuhati par minuta dok vino ne ispari. Po potrebi začiniti solju i paprom.
Lignje poslužiti uz blitvu, kuhani ili pečeni krumpir, salatu.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Komentari