Kuglof s jabukama (bez jaja i šećera)

Ovaj kuglof je idealan desert za djecu manju od godine dana koja još nisu probala jaja, ali i onu veću, ma i odrasle koji ne vole preslatke kolače. Naime, među sastojcima nema jaja ni šećera, a još zdraviju verziju dobit ćete ako pšenični griz i brašno zamijenite pirovim. Kuglof je sočan, ali mu nedostaje slatkoće, a ona se može dobiti povećanjem količine suhih brusnica.

Sastojci: 280g očišćenih jabuka, 40g suhih brusnica, 1 žličica cimeta, 25g griza, 100g brašna, 25g kakaa, 1 prašak za pecivo, 200ml jogurta.

Priprema
1. Jabuke i brusnice usitniti u sjeckalici.
2. U posudu za miješanje ubaciti sve sastojke i pomiješati sve zajedno. Možete i ručno bez upotrebe miksera.
3. Kalup za kuglof namastiti i pobrašniti pa uliti smjesu.
4. Kuglof peći oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Primjedbe