Lagani kolač s višnjama s preljevom od kiselog vrhnja

Nakon kraće pauze opet se peku kolači 😊 Ovaj jednostavan i ukusan kolač adaptacija je laganog kolača s jabukama.
Sastojci za biskvit: 4jaja, 180g šećera, 1 vanilin šećer, 180g brašna, 1 žličica praška za pecivo, 180g omekšanog maslaca. 
Ostalo: 200g ocijeđenih višanja iz kompota. 
Preljev: 1 kiselo vrhnje 20% mm (180g), 1 vanilin šećer, 1 žlica šećera u prahu. 
Veličina kalupa: 23*33cm.

Priprema: 
1. Ocijediti višnje iz kompota.
2. Jaja pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati omekšani maslac pa zatim brašno pomiješano s praškom za pecivom. Miješati da se dobije glatka smjesa. 
3. Biskvit uliti u pravokutni kalup. Po vrhu posipati višnje.
4. Peći oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C.
5. Dok se kolač peče, pripremiti preljev tako da se pomiješa kiselo vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom. 
6. Kolač izvaditi iz pećnice i preliti preljevom te ostaviti još 5 minuta u ugašenoj pećnici. 
7. Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.

Ps. Kolač može i bez preljeva, ali i s duplim preljevom 😉

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe