Biti mama - Popis za rodilište i potrepštine za bebu

Iako je ovaj blog posvećen kuhanju i putovanjima, imam potrebu ponekad podijeliti i koji post vezan uz majčinstvo. Pa koga ne zanima, neka preskoči ovaj post ;)
Počela sam ovaj post pisati prije poroda, ali ga nisam stigla objaviti. U trenutku pisanja mislila sam da sam u potpunosti pripremljena za dolazak drugog djeteta, ali čini se da se u roku od dvije i pol godine podosta toga zaboravi. Naime, kako sam prvi put prenijela trudnoću nakon termina čak 6 dana, bila sam uvjerena da me to čeka i ovaj put pa nisam u potpunosti spremila torbu jer kao ima vremena, a beba je ovaj put odlučila doći tri dana prije termina.
Odlučila sam napisati ovaj post i možda nekome olakšati spremanje za rodilište, ali i ostaviti sebi potpuniji podsjetnik ukoliko mi bude trebalo za sljedeći put. Nakon prvog poroda slala sam muža da sam odlazi kupiti neke stvari koje nisam kupila jer nisam znala da će mi trebati, a to se ponovilo i ovaj put iako sam mislila da sam pametnija i da znam više toga.
Slijede popisi za rodilište i za potrepštine za bebu, ali ono što je meni potrebno, nekome možda nije, to je individualno.

Popis za rodilište: spavaćice na kopčanje ili V- izreza (2), mrežaste gaće i ulošci za rodilje (radi udobnosti), voda (bar 2 litre), keksi/krekeri, papirnate maramice, vlažne maramice, blazinice za dojilje (ovaj sam put odlučila kupiti pamučne iz ekoloških i financijskih razloga, naručila sam ih sa stranice - Vila sunčica), grudnjaci za dojenje (2), izdajalica (oba puta mi je bila potrebna), krema Medela, ručnici, deodorant, gel za tuširanje, punjač za mobitel, odjeća za izlazak iz rodilišta za mamu i bebu, pelene, prašak za pupak (Tyrosur), komprese, Octenisept, krema za guzu.

Što mi je još trebalo, a možda nije klasična stavka na popisu za rodilište?
Sol - jer nije svaki put hrana bila dovoljno začinjena.
Hrana jer iako je bolnička hrana bila sasvim dobra, nije mi bilo dovoljno pa mi je muž donio kruha i Zdenka sira, keksi.
Plastični pribor za jelo jer ne bih stigla pojesti sve odjednom što bi nam donijeli za doručak i ručak pa mi je taj pribor dobro došao kada bih kasnije to jela za užinu: plastičnu šalicu (dobili bi svako jutro pola litre mlijeka uz čaj pa sam kao užinu jela kekse i mlijeko), plastičnu žlicu (za puding koji se dobije uz ručak, a koji bih pojela kao užinu) i plastični nož (jer uz ručak se dobije žlica i vilica pa se ti snađi u rezanju mesa).

Potrepštine za bebu (općenito za početak): tetra pelene (25 komada), platnene krpice (10 komada),
hlačice (6 komada), majčice (6 komada), bodići (10 komada), jednodijelna odjela (3 komada),  čarapice (6 komada), pelene, sapun za kupanje, ručnici s kapuljačom (2-3), krpice za trljanje, dude, dekice (deblje i tanje), posteljina, skafander - ukoliko se radi o zimskoj bebi, kapice (2), rukavice za ruke - protiv grebanja.

Već sam se u nekim postovima dotakla nekih tema vezanim za majčinstvo - o korisnim FB grupama za mame i o opremi za bebu - o kupnji opreme za bebu.

Primjedbe