Prhke kocke s kremom i jagodama

Mislim da je ovo zadnja slastica s jagodama za neko vrijeme. Ove prhke kocke s kremom od puding i kiselog vrhnja s jagodama prijavila sam na natječaj dr. Oetkera za proljetnu slasticu.
Sastojci za prhko tijesto: 250 g brašna, 1 prašak za pecivo, 100 g šećera, 1 Bourbon vanilin šećer, 125 g omekšanog maslaca, 1 jaje.

Sastojci za kremu: 1 prašak za puding za cheesecake s okusom bijele čokolade (ili od vanilije), 500 ml mlijeka, 80 g šećera, 1 Bourbon vanilin šećer, 400 g kiselog vrhnja (20% mm).

Za preljev: 200 g jagoda narezanih na kolutiće ili komadiće, 1 preljev za torte.

Priprema
1. Sve sastojke za tijesto ubaciti u posudu i izmiksati spiralnim nastavcima. Tijesto omotati u foliju i spremiti u hladnjak.
2. Dok se tijesto hladi, pripremiti kremu. Prašak za puding zajedno sa 80 g šećera rastopiti u 100 ml mlijeka. Ostatak mlijeka (400 ml) zakuhati pa skloniti s vatre i umiješati rastopljeni prašak sa šećerom. Vratiti na štednjak i kuhati miješajući još 2-3 minute. U još vrući puding dodati kiselo vrhnje i vanilin šećer. Kremu izmiksati da se izbjegnu grudice.
3. Tijesto utisnuti u kalup, a preko tijesta preliti pripremljenu kremu.
4. Kolač peći u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta na 170 stupnjeva.
5. Kolač ostaviti da se ohladi najprije na sobnoj temperaturi.
6. Kada se kolač ohladi, rasporediti jagode.
7. Pripremiti preljev prema uputama na pakiranju te preliti kolač. Dobro ohladiti prije posluživanja, najbolje preko noći u hladnjaku.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe