Košarice sa sirom i breskvama

Ove košarice sa sirom i breskvama su zapravo mini cheesecake, recept je gotovo identičan onom koji sam objavila prije 5 godina kada sam uz ove košarice sa sirom radila i tortice.
Sastojci za 12 košarica koje se peku u košaricama za muffine i u kalupu za muffine.
Sastojci za prhko tijesto: 200 g brašna, 1 žličica praška za pecivo, 60 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g omekšanog maslaca, 1 jaje.
Sastojci za nadjev: 250 g svježeg sira, 2 jaja, 50 g šećera, 1 vanilin šećer.
Ostalo: oko 150 g ocijeđenih bresaka, pola kesice preljeva za torte.
Priprema:
1. Jaje istući sa šećerom pomiješanim s vanilin šećerom. Dodati maslac i brašno pomiješano s praškom za pecivom. Od tijesta oblikovati kuglu, umotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak da se stisne na pola sata. 
2. U međuvremenu pripremiti nadjev: svježi sir pomiješati sa šećerom , vanilin šećerom i jajima.
3. U kalup za muffine staviti papirnate košarice. Tijesto podijeliti na 12 dijelova otprilike jednakih i oblikovati košarice unutar papirnate košarice. U svaku košaricu uliti jednu veliku žlicu nadjeva.
4. Košarice peći na 180°C u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

5. Kada se košarice ohlade, rasporediti kriške bresaka iz kompota. Pripremiti pola vrećice preljeva za torte prema uputama i preliti preko bresaka. Ohladiti prije posluživanja.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe