Gorski kotar - Lokvarsko jezero, Golubinjak, jezero Bajer (Fužine)

Nakon istraživanja Istre, okrećemo se najbližoj županiji (Primorsko-goranskoj), odnosno Gorskom kotaru. Ovaj smo Prvi maj posjetili Lokvarsko jezero, Golubinjak i jezero Bajer u Fužinama.
Lokvarsko jezero je umjetno jezero u blizini naselja Lokve, a mnoštvo zanimljivosti o ovom jezeru možete pročitati na stranicama Turističke zajednice Lokve. Jezero se prvobitno zvalo Omladinsko jezero jer je nastalo zahvaljujući omladinskim radnim akcijama.
U blizini jezera ručali smo u restoranu Eva, ali smo bili toliko gladni da nisam slikala jelo koje smo jeli (Bakina zakuska) - više vrsta mesa i krumpir - nekakva ocjena bi bila ok, prolazno. Čini mi se da je u okolici Lokva i Lokvarskog jezera, ovo jedini restoran. 
 S terase restorana pruža se pogled na Lokvarsko jezero.
Nakon Lokvarskog jezera krenuli smo prema Fužinama, a na putu smo zastali u parku Golubinjak i to sasvim slučajno. Naime, muž je primijetio da je u blizni ceste kojom smo vozili ispod vijadukta parkirano jako puno automobila pa je htio ići vidjeti što se zbiva. Tako smo otkrili park-šumu Golubinjak gdje postoji mogućnost najma roštilja s pripadajućim klupama za sjedenje, velika livada za trčkaranje i igranje, park za djecu, ugostiteljski objekt i staze za šetanje. 
Nakon Golubinjaka krenuli smo u Fužine uz koje se nalazi umjetno jezero Bajer, a u okolici Fužina se nalaze još dva umjetna jezera - Lepenica i Potkoš. Okolo jezera Bajer uređena je šetnica pa se može lijepo šetati, a ima i turistički vlakić koji vozi oko jezera. 
U Fužinama smo već bili, jednom na dočeku u podne, a jednom u prolazu na ručku u restoranu  (i hotelu) Bitoraj gdje smo bili jako zadovoljni. Jeli smo paštetu od jelena i goranski ručak. 

Primjedbe