Zapečena cvjetača sa sirom i rižom

Kad kuća "zamiriši" po cvjetači, napa na najjače ne pomaže, postoji li neki trik? Ovako zapečena sa sirom nam je omiljena.
Sastojci za dvije osobe: 1 cvjetača, 3 žlice riže, 100g naribanog sira, 40g maslaca, 2 velike žlice brašna, 150ml mlijeka, sol, papar, muškatni oraščić.
Priprema
1. Rižu i cvjetaču skuhati zajedno. 
2. Rastopiti maslac pa dodati brašno. Kad brašno požuti, dodati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem.
3. U umak umiješati kuhanu rižu i cvjetaču. Sve uliti u vatrostalnu posudu i posuti naribanim sirom.
4. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok se sir ne zapeče i dobije boju.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe