Carne alla pizzaiola

Prije puno godina na jednoj terenskoj u Firenzi jeli smo jelo carne alla pizzaiola. Ime jela bi se moglo prevesti ''meso na pizza način''. Prema sjećanju okusa i izgleda počela sam na faksu kuhati ovo jelo i bilo mi je jedno od omiljenih. 
Sastojci: šnicle svinjskog karea ili piletine, 1 mozzarrella, 200ml šalše od rajčice, origano, sol, papar, maslinovo ulje, listići svježeg bosiljka. 

Priprema: 
Istući meso i peći na laganoj vatri na maslinovom ulju. Kada meso poprimi boju začiniti solju, paprom i origanom te dodati šalšu. Kada šalša zakuha, po mesu rasporediti kriške mozzarelle te pustiti da se mozzarella rastopi.

Ovakve šnicle u ovom umaku koji podjseća na pizzu poslužujem uz klasični pire krumpir. 
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@recepti_i_putopisi) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe