Pljukanci

Recept za pljukance u umaku sa šparogama objavljen je na blogu još u proljeće 2012., ali sam odlučila da pljukanci zaslužuju ljepše fotografije od onih koje su već na blogu. Bar se meni čini da su ove fotografije ljepše od onih koje su otprije na blogu, ali recept je uvijek isti i još uvijek su pljukanci moja omiljena tjestenina. Dodala sam još jedan savjet kako smrznuti pljukance ;)

Sastojci za pljukance: 500 g brašna, 1 žličica soli, 1 žlica ulja, oko 300 ml tople vode.
Priprema:
Jednu žličicu soli rastopiti u par žlica zagrijane vode. Od brašna, rastopljene soli, ulja i ostatka vode umijesiti tijesto. Prema potrebi dodati brašna i vode ukoliko tijesto nije kompaktno. Kidati manje komadiće tijesta i valjati između obje ruke.
Svježe pljukance kuhati u zavreloj slanoj vodi dok ne počnu plutati po površini.

Pljukance možete osušiti ili pak smrznuti. Uvijek ih smrznem tako da ih rasporedim po plastičnim tacnama pa kada se srmznu onda ih sve stavim u vrećicu za zamrzavanje. Na taj način se međusobno ne zalijepe. Smrznute pljukance kuhati u vreloj vodi  oko 20 minuta.
Ps. Tijesto se u par minuta umijesi, za izradu pljukanci potrebno je oko sat vremena, a što ih češće budete spremali, priprema će biti kraća ;)

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe