Jezero Garda - Gardaland

Nakon jednodnevnog razgledavanja Verone krenuli smo prema sljedećoj destinaciji – jezeru Garda. Uz jezero Como Garda je jedno od najpoznatijih talijanskih jezera, a to zasigurno duguje zabavnom parku Gardaland. U blizini jezera Garda odabrali smo smještajni objekt Residence Eden (apartmanski smještaj) u sklopu Golf Resorta koji smo i ovaj put rezervirali preko Bookinga. Ovaj se smještajni objekt nalazi pola sata vožnje od Verone, osam minuta vožnje od mjesta Peschiera del Garda, a 15 minuta vožnje od Gardalanda. Idealan je za obitelji s djecom jer se nalazi izvan grada, ograđen je, pod zaštitom je zaštitara i okružuju ga zelene površine. U sklopu resorta se nalazi se i hotel s unutarnjim bazenom i teretanom koji mogu koristiti i gosti Edena, a za ljetnih mjeseci postoji i vanjski bazen. Na parkiralištu ovog objekta vidjeli smo i nekoliko automobila hrvatskih registarskih oznaka (ZG, ZD). 


Zabavni park Gardaland postoji već 40 godina. Na službenim stranicama Gardalanda pronašli smo kupon za kupnju ulaznice čime smo uštedjeli 6 eura, naime, cijena ulaznice je 38, 50, a sa isprintanim kuponom koji se predoči na blagajni parka - 32,50. Kako smo Gardaland posjetili u ponedjeljak, izbjegli smo gužve, a u parku smo bili gotovo cijeli dan. Jedina zamjerka parku jest naplaćivanje parkinga. 

Nekoliko fotografija iz zabavnog parka, osobno najdraže su mi bile vodene atrakcije – Bijeg iz Atlantide:  
Atrakcija Flyng Island vodi vas visoko u zrak pa možete uživati u pogledu na park i jezero: 

Moram priznati da se na neke atrakcije nisam usudila otići, ali je zato moj dragi odradio i za mene nekoliko puta – nova atrakcija Oblivion:

Na pojedinim atrakcijama održavaju se i kratke predstave. Nas su oduševili gusari akrobati: 

Uz dobro poziranje možete ,,prodati'' da ste negdje drugdje kao što smo se i mi našalili na fejsu, a ljudi se čudili kako smo otišli u Indiju. 

Primjedbe