Kiflice s marmeladom

Ovo je moj ''najdraži božićni kolačić'' i budi najviše uspomena na djetinjstvo. Za svaki Božić je mama radila kiflice, a sestra i ja smo joj pomagale, punile smo kiflice marmeladom, zatvarale kiflice, posipale šećerom i naravno jele ih. Otkad smo ''porasle'' mama je prestala raditi kiflice, valjda zato jer je znala da joj nećemo pomagati. 
Ove godine, nakon par Božića provedenih bez kiflica, odlučila sam obnoviti tradiciju Božića s kiflicama, samo što sam sve sama morala raditi. Recept je preuzet iz mamine knjižice.
Sastojci: 1 margarin/maslac, 1 kiselo vrhnje, 1 pecivo, malo soli, 500g brašna, marmelada za punjenje.
Priprema:
1. Umijesiti tijesto, izvaljati tijesto na površini posutoj brašnom i rezati kružiće. Ako nemate oblik za rezanje, koristite čašu. 

2. Na sredinu kružića staviti malo marmelade. 

3. Poklopiti kružiće i zatvoriti ih prstima. 

4. Još jednom prijeći vilicom uz rub kiflice kako bi se tijesto što bolje spojilo. 

5. Peći u pećnici zagrijanoj na 180C oko 10-15minuta. Posuti šećerom u prahu.
Par savjeta: neka marmelada bude gušća (miješana) i nemojte staviti previše marmelade jer će onda izaći van te dobro zatvorite kiflice. 

Primjedbe