Preokrenuta kakao torta s kruškama

Kada sam krenula u pripremu ove torte, trebalo je malo drukčije izgledati. Trebao je to biti kolač s komadima krušaka na temelju bakinog recepta, a onda mi je dok sam miješala biskvit palo na pamet da umjesto u biskvit kruške posložim na dno.
Sastojci: 120g šećera, 1 vanilin šećer, 2 jaja, 120ml mlijeka (sobne temperature), 80ml suncokretovog ulja, 150g brašna, 50g gorkog kakaa, 1 prašak za pecivo, 1 čep ruma, 150g očišćenih i nasjeckanih krušaka (može i više).

Priprema:
1. Uključiti pećnicu na 180°C. Šećer pomiješati s vanilin šećerom i izmiksati s dva jaja.
2. Dodati mlijeko i ulje i izmiksati.
3. Dodati prosijano brašno s kakaom i praškom za pecivo.
4. Na kraju dodati čep ruma.
5. Premazati kalup torte s margarinom pa obložiti papirom za pečenje. Po dnu posložiti nasjeckane kruške te preliti biskvitom. Poravnati i staviti peći 25 minuta na 180°C.
6. Preokrenuti tortu i ostaviti da se ohladi do posluživanja.
Ps. Fotografije nisu baš, torta baš nije fotogenična, ali je zato jako ukusna (nestala u dva dana). Kako ne mogu naći punjač od fotoaparata (haha), slikana je mobitelom.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe