Lagani kolač s jabukama

Vani je pravo jesensko vrijeme, a jabuke me jako asociraju na jesen. Ovo je recept za jedan lagan i jednostavan kolač  kako po okusu tako i po načinu pripreme. Rađen je prema receptu za kolač s trešnjama.
Sastojci za biskvit:
x 5 jaja,
x 200g šećera,
x1 vanilin šećer,
x 200g brašna,
x 1 žličica praška za pecivo,
x 200g omekšanog maslaca/margarina.
Sastojci za nadjev i ukrašavanje:
x 200g naribanih jabuka (otprilike dvije jabuke srednje veličine),
x pola male žličice cimeta (odnosno po želji),
x šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
1. Naribati jabuke. Jabuke malo zagrijati u tavi da puste sok. Ocijediti jabuke od soka.
2. Jaja pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati omekšani maslac pa zatim brašno pomijeašno s praškom za pecivom. Miješati da se dobije glatka smjesa. Naribane jabuke pomiješati s cimetom.
3. Dvije trećine gustog biskvita uliti u pravokutni kalup. Namazati naribanim jabukama. Ostatak biskvita nanijeti po jabukama.
4. Peći oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C.
5. Kolač ohladiti i posuti šećerom u prahu. 

Primjedbe