Korisne FB grupe za mame

U ovom se postu želim osvrnuti na vrlo korisne grupe za mame koje postoje na Facebooku. Neke od tih grupa vode educirane osobe i savjeti koje u toj grupi možete pronaći su vrlo kvalitetni i korisni.
Osobno je meni najkorisnija grupa Rodina SOS grupa za dojenje  - vode ju educirane savjetnice za dojenje koje svaki dan pomažu mama savjetima vezanim za dojenje.
Ukoliko spadate u skupinu mama koje žele nositi svoje dijete u marami ili nosiljci svakako je korisna grupa Nošenje djece (Babywearing) koju vode educirane savjetnice za nošenje i gdje možete saznati u čemu sve možete nositi djecu, kako namjestiti dijete pri nošenju, koje su nosiljke ergonomski ispravne te gdje kupiti nosiljku, odnosno kod koje tete šivalice ih naručiti, a vjerujte, toliko ih ima da se nećete moći odlučiti.
Kada smo trebali krenuti s dohranom, uključila sam se u dvije grupe vezane uz tu temu:
Domaće kašice za bebe - grupa koju također vode educirane osobe za prehranu. U grupi se može saznati kojim se redoslijedom uvode namirnice u bebinu prehranu, sačuvati namirnice za zimu te recepti za kašice koje objavljuju druge mame.
Beba vođa dohrane - grupa koja propagira ideju da se djeci ne pripremaju kašice, već da se djeci prilagode obiteljski obroci.
Postoji i grupa sa savjetima o autosjedalicama - Rodini savjeti o autosjedalicama.
Treba li vam odjeća i oprema za bebu ili pak to isto želite prodati postoji i grupa koja služi za prodaju/kupnju - Moja beba - sve za djecu - oglasnik prodaje i potražnje dječje opreme.
Postoje i grupe za mame koje nisu specijalizirane za određenu temu, već u kojima možete saznati svašta, od korisnih informacija do bedastoća: Chat grupa Bebologija. S istom tematikom ima i regionalnih grupa pa tako ja pratim Zajednicu mama iz Istre.
Ima još grupa, ali ove su meni najkorisnije.

Primjedbe