Focaccia je odlična zamjena za sendviče jer ju možete prerezati i nadjenuti čime god želite, a možete dodati: sir, masline, rajčice, povrće - i sve zajedno ispeći.
Tijesto za focacciu je isto kao i za kruh samo se drukčije oblikuje tijesto i stavi se premaz.
Sastojci za tijesto:
x500g brašna,
x pola kocke svježeg kvasca (ili 1 kvasac u prahu),
x 1 žlica soli,
x 3 žlice ulja,
x mlaka voda,
x žličica šećera.
Sastojci za premaz:
x maslinovo ulje,
x listići bosiljka,
x feta sir.
x500g brašna,
x pola kocke svježeg kvasca (ili 1 kvasac u prahu),
x 1 žlica soli,
x 3 žlice ulja,
x mlaka voda,
x žličica šećera.
Sastojci za premaz:
x maslinovo ulje,
x listići bosiljka,
x feta sir.
Priprema:
1. Svježi kvasac rastopiti u mlakoj vodi sa šećerom i ostaviti da se digne.
2. U brašno dodati ulje i sol te otopljeni kvasac. Mijesiti da bude mekano tijesto, ne dodavati previše brašna.
3. Tijesto pokriti i ostaviti da se diže na toplom oko pola sata.
4. Za premaz pomiješati malo maslinova ulja, feta sira i bosiljka iskidanog na komadiće.
5. Tijesto oblikovati u okrugle ili ovalne oblike visoke oko 1 cm. Tijesto probockati i premazati premazom te ostaviti da se još 20-ak minuta diže.
6. Pećnicu zagrijati na 200C i peći oko 20-30 minuta, ovisno koliko ste veliku focacciu oblikovali.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.
1. Svježi kvasac rastopiti u mlakoj vodi sa šećerom i ostaviti da se digne.
2. U brašno dodati ulje i sol te otopljeni kvasac. Mijesiti da bude mekano tijesto, ne dodavati previše brašna.
3. Tijesto pokriti i ostaviti da se diže na toplom oko pola sata.
4. Za premaz pomiješati malo maslinova ulja, feta sira i bosiljka iskidanog na komadiće.
5. Tijesto oblikovati u okrugle ili ovalne oblike visoke oko 1 cm. Tijesto probockati i premazati premazom te ostaviti da se još 20-ak minuta diže.
6. Pećnicu zagrijati na 200C i peći oko 20-30 minuta, ovisno koliko ste veliku focacciu oblikovali.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.
Primjedbe
Objavi komentar