Domaću šalšu iliti umak od rajčice je nešto što je kod nas doma sastavni dio zimnice. Šalšu koristim kao umak za pizzu i za pripremu raznih umaka za tjestenine i meso. Ovaj je recept za manju količinu.
Sastojci: 1,5 kg rajčice (pelati), ˝ srednje velikog luka, maslinovo ulje, peršin, bosiljak, papar, šećer, sol.
Priprema:
1. Rajčice oprati i nasjeckati na manje komade kao i luk.
2. Na malo maslinova ulja popržiti luk pa dodati rajčice, par listova peršina i bosiljka.
3. Kuhati otprilike sat vremena na srednje jakoj vatri.
4. Dodati sol, papar i malo šećera po guštu.
5. Pasirati s pasirkom, uliti u posude i zamrznuti.
Dvije trećine sam zamrznula, a od jedne trećine sam pripremila umak za tjesteninu.
Sastojci: češnjak, peršin, maslinovo ulje, domaća šalša, sol, papar, suha čili papričica.
Priprema:
Na malo maslinova ulja popržiti češnjak i jednu malu čili papričicu. Dodati peršin i domaću šalšu pa kuhati do vrenja. Začiniti solju i paprom i preliti po tjestenini.
Sastojci: 1,5 kg rajčice (pelati), ˝ srednje velikog luka, maslinovo ulje, peršin, bosiljak, papar, šećer, sol.
Priprema:
1. Rajčice oprati i nasjeckati na manje komade kao i luk.
2. Na malo maslinova ulja popržiti luk pa dodati rajčice, par listova peršina i bosiljka.
3. Kuhati otprilike sat vremena na srednje jakoj vatri.
4. Dodati sol, papar i malo šećera po guštu.
5. Pasirati s pasirkom, uliti u posude i zamrznuti.
Dvije trećine sam zamrznula, a od jedne trećine sam pripremila umak za tjesteninu.
Sastojci: češnjak, peršin, maslinovo ulje, domaća šalša, sol, papar, suha čili papričica.
Priprema:
Na malo maslinova ulja popržiti češnjak i jednu malu čili papričicu. Dodati peršin i domaću šalšu pa kuhati do vrenja. Začiniti solju i paprom i preliti po tjestenini.
Primjedbe
Objavi komentar