petak, 13. studenoga 2015.

Sardele iz pećnice s mahunama

Jedan malo drugačiji način pripreme sardela.
Sastojci: 500g sardela, 1 manja rajčica (pelati), 3 češnja češnjaka, sol i papar, malo nasjeckanog peršina, 3-4 žlice maslinova ulja, 1 – 2 male čili papričice, brašno za uvaljati sardele. 

Priprema sardela:
1. Očistiti sardele. Ostraniti im glave i utrobu.
2. Sardele pobrašniti i posložiti u vatrostalnu.
3. Posuti nasjeckanim češnjakom, rajčicom, peršinom, čili papričicom, solju, paprom i maslinovim uljem.
4. Peći oko 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200C.


Sastojci: 300-400g mahuna, 50g maslaca, sol, papar, pola žlice brašna, 100ml juhe.
Priprema mahuna:
1. Skuhati mahune u vreloj vodi – oko 15 min.
2. Otopiti maslac, dodati mahune, posoliti, popapriti.
3. Dodati pola žlice brašna, požutjeti, i naposljetku dodati juhu.

subota, 7. studenoga 2015.

Đir po Ljubljani 2

Nastavak našeg đira po Ljubljani.
Mestni trg s fontanom Robba 

Gradska vijećnica 


u blizini je katedrala sv. Nikole 


centralna tržnica 


i Mesarski most s kipom i lokotima za zaljubljene 



pogled na Zmajski most 


Zmajski most 


Nama je jedan od ljepših dijelova grada bio Ljubljanski grad iliti dvorac. Do dvorca se možete uspeti uspinjačom: 


Možete i pješice za što će vam trebati 15-ak minuta. 


Nekoliko fotografija dvorca u sklopu kojeg se nalaze muzej, kafići, restorani i prostori za vjenčanja. 










Pogled na grad: 


Prekrasna zelena oaza – park Tivoli.