Preskoči na glavni sadržaj

Kiflice s orasima i Nutellom

Recept za kiflice s marmeladom objavila sam još prije četiri godine, a ovo je samo ideja kako marmeladu zamijeniti s čokoladnim punjenjem. Umjesto Nutelle može se koristiti ili rastopljena čokolada ili neki drugi čokoladni namaz. Sastojci za nadjev su za pola kiflica jer sam pola radila klasično i punila ih marmeladom, a pola orasima i Nutellom. Probala sam samo Nutellu staviti kao nadjev i nije završilo uspješno jer se prebrzo rastopi pa iscuri van, a mljeveni orasi daju gustoću nadjevu pa nema tih problema, a okus je i bogatiji. 


Sastojci za tijesto: 1 margarin, 1 kiselo vrhnje, 1 prašak za pecivo, prstohvat soli, 500g brašna.
Sastojci za nadjev i posip (mjerica je prazna čaša jogurta): ˝ čaše jogurta mljevenih oraha, 3 žlice Nutelle, šećer u prahu za posipanje.


Priprema:
Umijesiti tijesto, izvaljati tijesto na površini posutoj brašnom i rezati kružiće. Ako nemate oblik za rezanje, koristite čašu. Za nadjev pomiješati mljevene orahe i Nutellu. Na sredinu kružića staviti malo nadjeva. Poklopiti kružiće i zatvoriti ih prstima. Još jednom prijeći vilicom uz rub kiflice kako bi se tijesto što bolje spojilo. Peći u pećnici zagrijanoj na 180C oko 10-15minuta. Posuti šećerom u prahu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Liker od trava

Moja nona (baka) radi različite likere, a ja sam odlučila napraviti liker od trave jer mi je taj nekako najbolji od njenih. Ovo nije obična travarica jer obiluje raznim okusima. Liker je lako napraviti, samo se skupe sastojci, pomiješaju i procijedi se. 

Sastojci: x 3 vrha ružmarina x 3 lista bosiljka (bašelka) x 3 lista koromača x 5 listova lovora (lavrika) x 5 listova kadulje (slavuja) x 60 listova limunske trave (erba luiđa) x 1 limun na kriške x 300g šećera x 1 litra rakije.
Priprema: 1. Sve sastojke pomiješati u posudi, zatvoriti posudu i ostaviti na mračnom mjestu 30 dana. 2. Nakon 30 dana procijediti i staviti u boce. Napomena: od ove količine sastojaka dobije se oko 1, 2 litre likera.

Jednostavni muffini i cupcakes

Frendicu sam za rođendan odlučila iznenaditi jednostavnim cupcakesima koji su mi se činili kao odlična zamjena za tortu s obzirom da su najprikladniji za jedenje u autu ili ispred auta prije izlaska. 
Kako sam najzadovoljnija bila receptom za mramorne muffine, opet sam se odlučila za taj recept samo što nisam radila mramorne muffine, već pola običnih i pola s kakaom.

Muffini Sastojci za 24 muffina: 4 jaja, 40 dag šećera, 1 vanilin šećer, 40 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 2 dcl mlijeka, 2 dcl ulja, 2 čepa ruma + 1 žlica kakaa. 
Priprema:  1. Pomiješati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati mlijeko i ulje. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i 2 čepa ruma.  2. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta. 3. Otprilike treba ostati pola smjese u koju onda dodajete žlicu kakaa i dobro pomiješate.  4. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta.

Cupcakes 
Muffine sam od…

Hladna tjestenina od tunjevine

Ovo je idealan ručak/večera za se osvježiti od vrućina koje su počele. 
Sastojci za 2-3 osobe:
x 200g tjestenine
x 80g-160g ocijeđene tunjevine iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog graška iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog slatkog kukuruza iz konzerve
x 4 žlice majoneze.
Zapravo bi među sastojcima trebalo biti 160g tunjevine jer je takva bila ideja. Naime, računala sam da imam dvije konzerve tunjevine, a kad sam krenula s miješanjem sastojaka ispostavilo se da je u hladnjaku samo jedna.

Priprema:
1. Skuhati tjesteninu prema uputama.
2. Staviti tjesteninu u veću posudu i dodati sve sastojke i dobro pomiješati.
3. Pustiti u hladnjaku da se ohladi oko sat vremena. Naravno, kome se ne da čekati da se ručak ohladi može pojesti toplo, okus je isto fin.



Ps. Ostalo mi je sada pola konzerve graška i pola konzerve kukuruza i ne znam što s time, ako netko ima ideju ili kakav recept neka slobodno preporuči :)