Pljukanci s pancetom i rikulom

Pljukance sam već predstavila na blogu kao tradicionalno istarsko jelo. Za pripremu domaćih pljukanci potrebno je oko sat vremena. Jedan od meni omiljenih umaka koji ide s pljukancima jest umak od pancete i rikule. 

Sastojci za dvije osobe: 300g pljukanci, 60g pancete, 40g maslaca,1 žlica brašna, 40ml juhe, par listova rikule, vode u kojoj se kuhala tjestenina po potrebi, sol, papar. 


Priprema:
1. U slanu kipuću vodu ubaciti pljukance. Kuhati ih oko 10 – 15 minuta.
2. U međuvremenu na maslacu popržiti pancetu. Dodati žlicu brašna i popržiti brašno do žute boje. Dodati juhu i po potrebi vodu u kojoj se kuhaju pljukanci.
3. Kad se umak zgusne, dodati rikulu i pljukance. 


Primjedbe

POWr Instagram Feed

Popularni postovi