nedjelja, 11. listopada 2015.

Domaći kruh

Recept za domaći kruh koji mi je baka izdiktirala:  



Sastojci:
1 kg brašna, 1 kocka svježeg kvasca, 1 žlica i pol soli, 3 žlice ulja, mlaka voda, 2 žličice šećera. 
Priprema: 
Svježi kvasac rastopiti u mlakoj vodi s dvije žličice šećera i ostaviti da se digne. U brašno dodati ulje i sol te otopljeni kvasac. Mijesiti da bude mekano tijesto, ne dodavati previše brašna. Baka kaže da što se više mijesi kruh to je bolji. Tijesto pokriti i ostaviti da se diže na toplom. Kada se tijesto udvostruči, oblikovati kruh te ostaviti da se još malo diže u limu. Pećnicu zagrijati na 200C i peći oko 50 minuta, ovisno koliko veliki kruh ste oblikovali. 



Ja sam kruh oblikovala na tri načina, ali sada kako to objasniti. Jedan je bio pravokutni: 



Jedan okrugli: 



Najlakše je napraviti okrugli kruh, oblikujete loptu sretan
I jedan kruhasti – ne znam kako ovaj oblik nazvati sretan


Nema do domaćeg kruha njami

1 komentar: