Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od srpanj, 2013

Frita s povrćem

Frita može biti hranjivi doručak, lagani ručak ili večera. Sastojci su otprilike, a i može se dodati još svašta po želji. 
Sastojci za 2 osobe:
x 2 jaja, 
x malo luka, 
x pola žute paprike,
x pola zelene paprike, 
x 6 mini rajčica, 
x 4 kriške kuhane šunke, 
x feta ili gauda sir, 
x malo maslinovog ulja, 
x sol i papar. 
Priprema: 
1. Na malo maslinova ulja popržiti luk i papriku narezane na trakice te na pola nasjeckane i očišćene mini rajčice. 
2. Kad povrće omekša, dodati kuhanu šunku narezanu na kvadratiće. Kad i šunka dobije malo boje, dodati dva istučena jaja. Začiniti paprom i solju, pomiješati pa dodati sir. 
3. Kada se smjesa stisne, izvaditi i uživati. 
© Amaterka. Sva prava pridržana.

Sladoled od Nutelle

Recept za one koji vole domaći sladoled i Nutellu. Vrlo jednostavno za napraviti, ne treba aparat za sladoled, a ne treba ni miješati svakih sat vremena. Zbog mascarpone sira sladoled je kremast pa ne stvaraju se kristalići leda. U sladoled ne ide šećer, ali je ipak dosta sladak zbog Nutelle. Tko ne voli previše slatko, može smanjiti količinu Nutelle.

Sastojci: x 250g mascarponea,   x 125ml mlijeka, x 1 prašak za šlag, x 10 žlica Nutelle. Priprema: 1.Od mlijeka i praška za šlag istucite šlag. 2.U šlag najprije dodajte mascarpone i Nutellu te miješajte dok smjesa ne bude jednolična. 3.Dobivenu smjesu rasporedite u kalupe za sladoled ili veću plastičnu posudu. Savjet: Mascarpone možete zamijeniti s još 125ml mlijeka i praška za šlag.
© Amaterka. Sva prava pridržana.

Pizza s inćunima i rikulom

Ovo je jedna ideja za nadjev za pizzu.
Recept za tijesto je uvijek isti.
Sastojci za nadjev: x otprilike 100ml salse ili pasirane rajčice, x malo vrhnja za kuhanje,
x 100g naribanog sira (tilzit),
x 70g inćuna,
x 1 paket mozzarele,
x listovi rikule,
x origano za posipanje.

Priprema: 1.Tijesto za pizzu namazati salsom od rajčice. Posuti  naribani sir, preliti vrhnjem za kuhanje te rasporediti inćune. Staviti peći. 2. Nakon deset minuta izvaditi pizzu i rasporediti mozzarellu te vratiti još 10 minuta u pećnicu. 3.Prije posluživanja posuti origanom i rikulom.


© Amaterka. Sva prava pridržana.