utorak, 30. srpnja 2013.

Frita s povrćem

Frita može biti hranjivi doručak, lagani ručak ili večera. Sastojci su otprilike, a i može se dodati još svašta po želji. 
Sastojci za 2 osobe:
x 2 jaja, 
x malo luka, 
x pola žute paprike,
x pola zelene paprike, 
x 6 mini rajčica, 
x 4 kriške kuhane šunke, 
x feta ili gauda sir, 
x malo maslinovog ulja, 
x sol i papar. 
Priprema: 
1. Na malo maslinova ulja popržiti luk i papriku narezane na trakice te na pola nasjeckane i očišćene mini rajčice. 
2. Kad povrće omekša, dodati kuhanu šunku narezanu na kvadratiće. Kad i šunka dobije malo boje, dodati dva istučena jaja. Začiniti paprom i solju, pomiješati pa dodati sir. 
3. Kada se smjesa stisne, izvaditi i uživati. 
© Amaterka. Sva prava pridržana.

ponedjeljak, 22. srpnja 2013.

Sladoled od Nutelle

Recept za one koji vole domaći sladoled i Nutellu. Vrlo jednostavno za napraviti, ne treba aparat za sladoled, a ne treba ni miješati svakih sat vremena. Zbog mascarpone sira sladoled je kremast pa ne stvaraju se kristalići leda. U sladoled ne ide šećer, ali je ipak dosta sladak zbog Nutelle. Tko ne voli previše slatko, može smanjiti količinu Nutelle.


Sastojci:
x 250g mascarponea,  
x 125ml mlijeka,
x 1 prašak za šlag,
x 10 žlica Nutelle.
Priprema:
1.    Od mlijeka i praška za šlag istucite šlag.
2.    U šlag najprije dodajte mascarpone i Nutellu te miješajte dok smjesa ne bude jednolična.
3.    Dobivenu smjesu rasporedite u kalupe za sladoled ili veću plastičnu posudu.
Savjet: Mascarpone možete zamijeniti s još 125ml mlijeka i praška za šlag.

© Amaterka. Sva prava pridržana.

utorak, 16. srpnja 2013.

Pizza s inćunima i rikulom

Ovo je jedna ideja za nadjev za pizzu.

Recept za tijesto je uvijek isti.

Sastojci za nadjev:
x otprilike 100ml salse ili pasirane rajčice, 
x malo vrhnja za kuhanje,
x 100g naribanog sira (tilzit), 
x 70g inćuna, 
x 1 paket mozzarele, 
x listovi rikule,  
x origano za posipanje. 


Priprema:
1.               Tijesto za pizzu namazati salsom od rajčice. Posuti  naribani sir, preliti vrhnjem za kuhanje te rasporediti inćune. Staviti peći.
2.                Nakon deset minuta izvaditi pizzu i rasporediti mozzarellu te vratiti još 10 minuta u pećnicu.
3.               Prije posluživanja posuti origanom i rikulom.



© Amaterka. Sva prava pridržana.