utorak, 4. rujna 2012.

Kolač s breskvama i posipom/Cake with Peaches and Sprinkle

For Recipe in English go down
Nije me bilo dosta dugo na blogu zbog nedostatka vremena i problema s internetom, ti problemi i dalje ostaju, ali uspio se ''roditi'' ovaj post/recept. 
Sastojci za prhko tijesto: 
x 300g brašna
x 1 žličica praška za pecivo
x 100g omekšanog margarina/maslaca
x 100g šećera 
x 1 vanilin šećer 
x 1 jaje. 
Sastojci za nadjev: 
x oko 1kg bresaka 
x 50g šećera + šećer po ukusu (3 žlice)
x 2 čepa arome vanilije 
x 20g škrobnog brašna. 
Sastojci za posip: 
150g brašna 
100g šećera 
100g omekšanog margarina/maslaca. 
Priprema: 
1. Breskvama odstraniti kožicu i koštice. Pomiješati ih sa šećerom i ostaviti ih da puste sok.
2. Od sastojaka za prhko tijesto umijesiti tijesto, omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku na pola sata. 
3. Dok je tijesto u hladnjaku, kratko prokuhati breskve sa sokom koji su pustile. Procijediti breskve. Škrobno brašno otopiti u 4 žlice soka, a preostali sok pristaviti da provre. Tada dodati otopljeno škrobno brašno i kratko prokuhati te umiješati breskve i pošećeriti po ukusu (ja sam dodala 3 žlice šećera). 
4. Namastiti i pobrašniti kalup. Tijesto utisnuti u kalup i nanijeti nadjev na tijesto. 
5. Za posip miješati brašno, šećer i margarin dok ne dobijete mrvice željene veličine. Mrvice posuti po nadjevu. 
6. Peći na 180C 40 minuta. Ohladiti i poslužiti. 

Recipe in English
Ingredients for the cookie base:
x 300g flour
x 1 teaspoon baking powder
x 100g softened margarine / butter
x 100g sugar
x 1 vanilla sugar
1 x egg.
Ingredients for filling:
x about 1kg peaches
x 50g sugar + sugar to taste (3 tablespoons)
x 2 cap of vanilla extract
x 20g cornflour.
Ingredients for sprinkle:
x 150g flour
x 100g sugar
x 100g softened margarine / butter.
Preparation:
1.  Remove skin and seeds of peaches. Mix them with the sugar and leave them to release the juice.
2. Of the ingredients for the crisp dough knead the dough, wrap with plastic wrap and leave in the fridge for half an hour.
3. While the dough is in the refrigerator, briefly boiled peaches with juice, which are released. Strain peaches. Cornstarch dissolved in 4 tablespoons of juice, and the remaining juice put on to boil. Then add the dissolved cornstarch and boil briefly and mix peach and sugar (I added 3 tablespoons of sugar).
4. Grease the mold and sprinkle with flour. Press the dough into a mold and cause the stuffing on the dough.
5. For sprinkle mix flour, sugar and butter until the crumbs are desired size. Crumbs sprinkled on the filling.
6. Bake at 180C for 40 minutes. Cool and serve.

4 komentara:

  1. Odličan kolač! Volim jako kolače s posipom, a s breskvama ga nisam nikad radila. Mogu zamisliti kako je ukusan i mirisan

    OdgovoriIzbriši
  2. fantastično izgleda, volim kad se prhko tijsto natopi voćnim sokom

    OdgovoriIzbriši
  3. Kolač izvrsno izgleda i već mu osjetim onaj mekani , prhki okus koji se topi u ustima. Odlično !

    OdgovoriIzbriši