petak, 13. srpnja 2012.

Sladoled od jogurta i jagoda/Ice Cream of yogurt and strawberries

For Recipe in English go down
Ovaj sladoled je nastao adaptacijom recepta za sladoled iz časopisa Čarolija okusa. Vrlo je jednostavan za napraviti, ne treba vam puno sastojaka, a pravo je osvježenje za ove vruće dane i što je najvažnije zdraviji je od kupljenog sladoleda s aditivima. 
Sastojci: 
x 250g jagoda 
x 1 vanilin šećer 
x 70g šećera u prahu 
x 1 jaje 
x 360g jogurta (2 jogurta). 
Napomena: Ovaj sam sladoled radila dva puta, prvi put sam ga radila navečer pa je ostao po noći u zamrzivaču te sam ga pomiješala samo jednom pa sam drugi dan imala kristaliće u sladoledu. Drugi put sam sladoled radila ujutro, ali sam napravila grešku i ulila u pakiranje za jogurt (od 900g) koje je duboko pa se sladoled teže stvrdnjavao - oko 9 sati s tim da smo imali nestanak struje od nekih sat-dva pa preporučam staviti smjesu za sladoled u dvije niže posude i kraće bi trebalo biti stvrdnjavanje. Sladoled sam miješala prvih 4 sata i na kraju je ipak imao kristaliće, ali to mu nije pokvarilo okus. 
Priprema : 
1. Oprati jagode, odstraniti im peteljke i usitniti ih s vanilin šećerom. 
2. Jaje istući pjenjačom sa šećerom u prahu na pari te dodati jogurtu. 
3. Smjesi jogurta,jaja i šećera dodati usitnjene jagode. Dobro pomiješati da smjesa bude ujednačena. 
4. Uliti smjesu u posudu i staviti u zamrzivač. 
5. Miješati svakih sat vremena da ne nastanu kristalići. 
-> Od ove količine sastojaka dobije se oko 700g sladoleda. 
Savjet: svježe jagode možete zamijeniti i zamrznutim ili jagodama iz kompota ili pak malinama ili ribizom s obzirom da se usitne. 

Recipe in English
Ingredients:
x 250g strawberries
x 1 vanilla sugar
x 70g icing sugar
x 1 egg
x 360g yogurt (2 yogurt).
Preparation:
1. Wash strawberries, remove their stalks and chop them with vanilla sugar.
2. Beat eggs and powdered sugar with whisk and add the steamed yogurt.
3. To a mixture of yogurt, eggs and sugar add chopped strawberries. Good blend the mixture until is uniform.
4. Pour the mixture into the pan and place in freezer.
5. Mix every hour that the crystals do not occur.
-> This recipe gets around 700g of ice cream.

3 komentara:

  1. Fina vocna varijanta.Voce i jogurt su mi najbolja kombinacija!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ukusan , lagani sladoled ! Uglavnom koristim vrhnje, ali primamnjivo mi je i sa jogurtom .

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan sladoled, a vidim da i ti voliš časopis Čarolija okusa

    OdgovoriIzbriši