Preskoči na glavni sadržaj

Sladoled od jogurta i jagoda/Ice Cream of yogurt and strawberries

For Recipe in English go down
Ovaj sladoled je nastao adaptacijom recepta za sladoled iz časopisa Čarolija okusa. Vrlo je jednostavan za napraviti, ne treba vam puno sastojaka, a pravo je osvježenje za ove vruće dane i što je najvažnije zdraviji je od kupljenog sladoleda s aditivima. 
Sastojci: 
x 250g jagoda 
x 1 vanilin šećer 
x 70g šećera u prahu 
x 1 jaje 
x 360g jogurta (2 jogurta). 
Napomena: Ovaj sam sladoled radila dva puta, prvi put sam ga radila navečer pa je ostao po noći u zamrzivaču te sam ga pomiješala samo jednom pa sam drugi dan imala kristaliće u sladoledu. Drugi put sam sladoled radila ujutro, ali sam napravila grešku i ulila u pakiranje za jogurt (od 900g) koje je duboko pa se sladoled teže stvrdnjavao - oko 9 sati s tim da smo imali nestanak struje od nekih sat-dva pa preporučam staviti smjesu za sladoled u dvije niže posude i kraće bi trebalo biti stvrdnjavanje. Sladoled sam miješala prvih 4 sata i na kraju je ipak imao kristaliće, ali to mu nije pokvarilo okus. 
Priprema : 
1. Oprati jagode, odstraniti im peteljke i usitniti ih s vanilin šećerom. 
2. Jaje istući pjenjačom sa šećerom u prahu na pari te dodati jogurtu. 
3. Smjesi jogurta,jaja i šećera dodati usitnjene jagode. Dobro pomiješati da smjesa bude ujednačena. 
4. Uliti smjesu u posudu i staviti u zamrzivač. 
5. Miješati svakih sat vremena da ne nastanu kristalići. 
-> Od ove količine sastojaka dobije se oko 700g sladoleda. 
Savjet: svježe jagode možete zamijeniti i zamrznutim ili jagodama iz kompota ili pak malinama ili ribizom s obzirom da se usitne. 

Recipe in English
Ingredients:
x 250g strawberries
x 1 vanilla sugar
x 70g icing sugar
x 1 egg
x 360g yogurt (2 yogurt).
Preparation:
1. Wash strawberries, remove their stalks and chop them with vanilla sugar.
2. Beat eggs and powdered sugar with whisk and add the steamed yogurt.
3. To a mixture of yogurt, eggs and sugar add chopped strawberries. Good blend the mixture until is uniform.
4. Pour the mixture into the pan and place in freezer.
5. Mix every hour that the crystals do not occur.
-> This recipe gets around 700g of ice cream.

Primjedbe

  1. Fina vocna varijanta.Voce i jogurt su mi najbolja kombinacija!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ukusan , lagani sladoled ! Uglavnom koristim vrhnje, ali primamnjivo mi je i sa jogurtom .

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan sladoled, a vidim da i ti voliš časopis Čarolija okusa

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Liker od trava

Moja nona (baka) radi različite likere, a ja sam odlučila napraviti liker od trave jer mi je taj nekako najbolji od njenih. Ovo nije obična travarica jer obiluje raznim okusima. Liker je lako napraviti, samo se skupe sastojci, pomiješaju i procijedi se. 

Sastojci: x 3 vrha ružmarina x 3 lista bosiljka (bašelka) x 3 lista koromača x 5 listova lovora (lavrika) x 5 listova kadulje (slavuja) x 60 listova limunske trave (erba luiđa) x 1 limun na kriške x 300g šećera x 1 litra rakije.
Priprema: 1. Sve sastojke pomiješati u posudi, zatvoriti posudu i ostaviti na mračnom mjestu 30 dana. 2. Nakon 30 dana procijediti i staviti u boce. Napomena: od ove količine sastojaka dobije se oko 1, 2 litre likera.

Jednostavni muffini i cupcakes

Frendicu sam za rođendan odlučila iznenaditi jednostavnim cupcakesima koji su mi se činili kao odlična zamjena za tortu s obzirom da su najprikladniji za jedenje u autu ili ispred auta prije izlaska. 
Kako sam najzadovoljnija bila receptom za mramorne muffine, opet sam se odlučila za taj recept samo što nisam radila mramorne muffine, već pola običnih i pola s kakaom.

Muffini Sastojci za 24 muffina: 4 jaja, 40 dag šećera, 1 vanilin šećer, 40 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 2 dcl mlijeka, 2 dcl ulja, 2 čepa ruma + 1 žlica kakaa. 
Priprema:  1. Pomiješati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati mlijeko i ulje. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i 2 čepa ruma.  2. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta. 3. Otprilike treba ostati pola smjese u koju onda dodajete žlicu kakaa i dobro pomiješate.  4. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta.

Cupcakes 
Muffine sam od…

Hladna tjestenina od tunjevine

Ovo je idealan ručak/večera za se osvježiti od vrućina koje su počele. 
Sastojci za 2-3 osobe:
x 200g tjestenine
x 80g-160g ocijeđene tunjevine iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog graška iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog slatkog kukuruza iz konzerve
x 4 žlice majoneze.
Zapravo bi među sastojcima trebalo biti 160g tunjevine jer je takva bila ideja. Naime, računala sam da imam dvije konzerve tunjevine, a kad sam krenula s miješanjem sastojaka ispostavilo se da je u hladnjaku samo jedna.

Priprema:
1. Skuhati tjesteninu prema uputama.
2. Staviti tjesteninu u veću posudu i dodati sve sastojke i dobro pomiješati.
3. Pustiti u hladnjaku da se ohladi oko sat vremena. Naravno, kome se ne da čekati da se ručak ohladi može pojesti toplo, okus je isto fin.



Ps. Ostalo mi je sada pola konzerve graška i pola konzerve kukuruza i ne znam što s time, ako netko ima ideju ili kakav recept neka slobodno preporuči :)