Preskoči na glavni sadržaj

Pizza sa salamom i lukom/Pizza with salami and onion

For Recipe in English go down
Ovo je jedna pizza koju je većina sigurno već jela.
Sastojci za tijesto: 500 g brašna, 1 kvasac u prahu, 1 žličica šećera, mlaka voda, ulje.
Sastojci za nadjev: 200 g salse/pasirane rajčice, 20 dag sira tilzita ili nekog drugog sira koji se fino topi, 15 dag šunke, vrhnje za kuhanje, 1 mozzarella, salama (zimska, čajna), luk, bosiljak, ulje, origano.

Priprema:
1. U malo mlake vode rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da se digne. U brašno dodati malo ulja i kvasac koji se dignuo te mlaku vodu po potrebi. Umijesiti tijesto i ostaviti da se diže 20 minuta.
2. Lim za pizzu namazati uljem. Tijesto za pizzu namazati salsom, posuti komadićima šunke, politi vrhnjem za kuhanjem, posuti naribanim sirom i lukom te origanom. Staviti pizzu peći na 200°C.










3. Nakon 15 minuta izvaditi pizzu i u razmacima posložiti narezane krugove mozzarelle i salame te na mozzarellu dodati bosiljak. Vratiti u pećnicu na još 5 minuta.

Ps. Ja sam koristila okrugli pekač za pizzu pa mi od sastojaka za tijesto uz dobro rastezanje tijesta ispadnu dvije pizze. Naravno, onda ćete morati malo povećati sastojke za nadjev.


Recipe in English
Ingredients for the dough: 500 g flour, 1 yeast powder, 1 teaspoon sugar, lukewarm water, oil.
Ingredients for filling: 200 g salsa / tomato paste, 20 g cheese tilzita or any other cheese that melts nicely, 15 g ham, cooking cream, 1 mozzarella, salami (winter, tea), onions, basil, oil, oregano.

Preparation:
1. Dissolve yeast with sugar in a little lukewarm water  and leave to rise. In flour add oil and lifted yeast and lukewarm water as needed. Knead dough and let rise 20 minutes.
2. Grease the tin for pizza with oil. On the dough spread salsa, sprinkled with bits of ham, cooking cream, sprinkle with grated cheese, onions and oregano. Place the pizza in oven at 200° C. 


3. After 15 minutes take out the pizza, and arrange at intervals with cut circles of mozzarella and salami and on mozzarella add the basil. Return to oven for another 5 minutes.

Primjedbe

  1. Obožavam pizze. Nećeš vjerovati, ali draže su mi one iz kućne radinosti nego one iz pizzerija. Jako lijepo izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Takve pizze volim - luk i salama!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja bih sada tako rado jedno parče... super izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  4. Za pizzu sam zbilja uvijek spremna, a ova tvoja toliko dobro izgleda da bih i sada kada nisam gladna rado pojela koji komad. Odlična je !

    OdgovoriIzbriši
  5. interesantno je da si bilježim sve recepte za pizzu pa tako imam hrpu duplih recepata, ali šta ću pizzi i hamburgeru ne mogu da odolim, odlična ti je i rado bi sad jednu krišku

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Liker od trava

Moja nona (baka) radi različite likere, a ja sam odlučila napraviti liker od trave jer mi je taj nekako najbolji od njenih. Ovo nije obična travarica jer obiluje raznim okusima. Liker je lako napraviti, samo se skupe sastojci, pomiješaju i procijedi se. 

Sastojci: x 3 vrha ružmarina x 3 lista bosiljka (bašelka) x 3 lista koromača x 5 listova lovora (lavrika) x 5 listova kadulje (slavuja) x 60 listova limunske trave (erba luiđa) x 1 limun na kriške x 300g šećera x 1 litra rakije.
Priprema: 1. Sve sastojke pomiješati u posudi, zatvoriti posudu i ostaviti na mračnom mjestu 30 dana. 2. Nakon 30 dana procijediti i staviti u boce. Napomena: od ove količine sastojaka dobije se oko 1, 2 litre likera.

Jednostavni muffini i cupcakes

Frendicu sam za rođendan odlučila iznenaditi jednostavnim cupcakesima koji su mi se činili kao odlična zamjena za tortu s obzirom da su najprikladniji za jedenje u autu ili ispred auta prije izlaska. 
Kako sam najzadovoljnija bila receptom za mramorne muffine, opet sam se odlučila za taj recept samo što nisam radila mramorne muffine, već pola običnih i pola s kakaom.

Muffini Sastojci za 24 muffina: 4 jaja, 40 dag šećera, 1 vanilin šećer, 40 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 2 dcl mlijeka, 2 dcl ulja, 2 čepa ruma + 1 žlica kakaa. 
Priprema:  1. Pomiješati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati mlijeko i ulje. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i 2 čepa ruma.  2. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta. 3. Otprilike treba ostati pola smjese u koju onda dodajete žlicu kakaa i dobro pomiješate.  4. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta.

Cupcakes 
Muffine sam od…

Hladna tjestenina od tunjevine

Ovo je idealan ručak/večera za se osvježiti od vrućina koje su počele. 
Sastojci za 2-3 osobe:
x 200g tjestenine
x 80g-160g ocijeđene tunjevine iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog graška iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog slatkog kukuruza iz konzerve
x 4 žlice majoneze.
Zapravo bi među sastojcima trebalo biti 160g tunjevine jer je takva bila ideja. Naime, računala sam da imam dvije konzerve tunjevine, a kad sam krenula s miješanjem sastojaka ispostavilo se da je u hladnjaku samo jedna.

Priprema:
1. Skuhati tjesteninu prema uputama.
2. Staviti tjesteninu u veću posudu i dodati sve sastojke i dobro pomiješati.
3. Pustiti u hladnjaku da se ohladi oko sat vremena. Naravno, kome se ne da čekati da se ručak ohladi može pojesti toplo, okus je isto fin.



Ps. Ostalo mi je sada pola konzerve graška i pola konzerve kukuruza i ne znam što s time, ako netko ima ideju ili kakav recept neka slobodno preporuči :)