ponedjeljak, 4. lipnja 2012.

Pizza sa salamom i lukom/Pizza with salami and onion

For Recipe in English go down
Ovo je jedna pizza koju je većina sigurno već jela.
Sastojci za tijesto: 500 g brašna, 1 kvasac u prahu, 1 žličica šećera, mlaka voda, ulje.
Sastojci za nadjev: 200 g salse/pasirane rajčice, 20 dag sira tilzita ili nekog drugog sira koji se fino topi, 15 dag šunke, vrhnje za kuhanje, 1 mozzarella, salama (zimska, čajna), luk, bosiljak, ulje, origano.

Priprema:
1. U malo mlake vode rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da se digne. U brašno dodati malo ulja i kvasac koji se dignuo te mlaku vodu po potrebi. Umijesiti tijesto i ostaviti da se diže 20 minuta.
2. Lim za pizzu namazati uljem. Tijesto za pizzu namazati salsom, posuti komadićima šunke, politi vrhnjem za kuhanjem, posuti naribanim sirom i lukom te origanom. Staviti pizzu peći na 200°C.










3. Nakon 15 minuta izvaditi pizzu i u razmacima posložiti narezane krugove mozzarelle i salame te na mozzarellu dodati bosiljak. Vratiti u pećnicu na još 5 minuta.

Ps. Ja sam koristila okrugli pekač za pizzu pa mi od sastojaka za tijesto uz dobro rastezanje tijesta ispadnu dvije pizze. Naravno, onda ćete morati malo povećati sastojke za nadjev.


Recipe in English
Ingredients for the dough: 500 g flour, 1 yeast powder, 1 teaspoon sugar, lukewarm water, oil.
Ingredients for filling: 200 g salsa / tomato paste, 20 g cheese tilzita or any other cheese that melts nicely, 15 g ham, cooking cream, 1 mozzarella, salami (winter, tea), onions, basil, oil, oregano.

Preparation:
1. Dissolve yeast with sugar in a little lukewarm water  and leave to rise. In flour add oil and lifted yeast and lukewarm water as needed. Knead dough and let rise 20 minutes.
2. Grease the tin for pizza with oil. On the dough spread salsa, sprinkled with bits of ham, cooking cream, sprinkle with grated cheese, onions and oregano. Place the pizza in oven at 200° C. 


3. After 15 minutes take out the pizza, and arrange at intervals with cut circles of mozzarella and salami and on mozzarella add the basil. Return to oven for another 5 minutes.

Broj komentara: 6:

  1. Obožavam pizze. Nećeš vjerovati, ali draže su mi one iz kućne radinosti nego one iz pizzerija. Jako lijepo izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Takve pizze volim - luk i salama!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja bih sada tako rado jedno parče... super izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  4. Za pizzu sam zbilja uvijek spremna, a ova tvoja toliko dobro izgleda da bih i sada kada nisam gladna rado pojela koji komad. Odlična je !

    OdgovoriIzbriši
  5. interesantno je da si bilježim sve recepte za pizzu pa tako imam hrpu duplih recepata, ali šta ću pizzi i hamburgeru ne mogu da odolim, odlična ti je i rado bi sad jednu krišku

    OdgovoriIzbriši