Hladna tjestenina od tunjevine/Cold Pasta with Tuna


For Recipe in English go down
Ovo je idealan ručak/večera za se osvježiti od vrućina koje su počele. 
Sastojci za 2-3 osobe:
x 200g tjestenine
x 80g-160g ocijeđene tunjevine iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog graška iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog slatkog kukuruza iz konzerve
x 4 žlice majoneze.
Zapravo bi među sastojcima trebalo biti 160g tunjevine jer je takva bila ideja. Naime, računala sam da imam dvije konzerve tunjevine, a kad sam krenula s miješanjem sastojaka ispostavilo se da je u hladnjaku samo jedna.


Priprema:
1. Skuhati tjesteninu prema uputama.
2. Staviti tjesteninu u veću posudu i dodati sve sastojke i dobro pomiješati.
3. Pustiti u hladnjaku da se ohladi oko sat vremena. Naravno, kome se ne da čekati da se ručak ohladi može pojesti toplo, okus je isto fin.

Ps. Ostalo mi je sada pola konzerve graška i pola konzerve kukuruza i ne znam što s time, ako netko ima ideju ili kakav recept neka slobodno preporuči :)

Recipe in English 

Ingredients for 2-3 persons:
x 200g pasta
x 80g-160g of drained tuna from cans
x 4 tablespoons drained peas from cans
x 4 tablespoons drained sweet corn from cans
x 4 tablespoons mayonnaise.
It should be 160g tuna because so was the idea. I thought that I had two cans of tuna, and when I went to mix the ingredients I realise that I have just one can of tuna in the refrigerator.


Preparation:
1. Cook the pasta according to instructions on the package.
2. Put the pasta into a larger pan and add all ingredients and mix well.
3. Leave in refrigerator to cool for about an hour. Of course, who can not wait to get that lunch can be eaten warm, the taste is just fine.





Primjedbe

  1. Prijedlog za ručak je super, kao i fotke. Što se ostataka graška i kukuruza tiče, predlažem ti quiche.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam ljubitelj paste, ali ovo zaista izgleda super! Odlican kvalitet fotografija ;)

    yecilii.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim ovakve jela s tjesteninom, pogotovo po ljeti.
    Super fotke! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. jako volim ovu salatu, ja još dodam paprike i ako imam malo zelene salate, ponekad bez majoneze... no u svakom obliku mi je jako fina jer tunjevinu obožavam

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar