nedjelja, 20. svibnja 2012.

Jagode: 2°Domaća marmelada od jagoda/Strawberries: 2° Homemade Strawberry Jam

For recipe in English go down.
Pravljenje marmelade je, po mom mišljenju, najbolji način da se iskoristi višak voća koje je počelo polagano truliti. Malo sam proučavala maminu knjigu s receptima za ukuhavanje i upute na džemfixu i nastala je ova jednostavna i fina marmelada od jagoda. Ovaj recept je još jedna od mojih ulaznica za igru Ajme, koliko nas je na temu jagoda domaćice s bloga Pans and pots .



Sastojci:
600 ml pirea od jagoda, 1 žlica limunovog soka, 1 vanilin šećer, 400 g šećera, 1 džemfix (dr. Oetker).


Priprema:
Jagode očistiti, nasjeckati i izmiksati da se dobije 600ml pirea od jagoda. Pire od jagoda pomiješati s limunovim sokom i vanilin šećerom i ostaviti sat vremena.
Nakon sat vremena mješavini dodati džemfix pomiješan s 2 žlice šećera. Staviti kuhati i neprestano miješati. Čim zavrije dodati preostali šećer i kuhati dok se ne počne zgušnjavati. Marmeladu uliti u prethodno zagrijane staklenke.

Recipe:
Ingredients: 600 ml of strawberry puree, 1 tablespoon of lemon juice, 1 vanilla sugar, 400 g sugar, 1 gelfix (Dr. Oetker).

Preparation:
Clen strawberries, chop and grind it to get a 600ml strawberry puree. Mix strawberry puree with lemon juice and vanilla sugar and leave it.
After an hour add the mixture of gelfix with 2 tablespoons of sugar. Put to cook and constantly mix. When it boils add the remaining sugar and cook until it begins to thicken. Pour the jam into previously hot jars.

Nema komentara:

Objavi komentar