Preskoči na glavni sadržaj

Adaptacija recepata: sočna piletina sa začinskim biljem i rižoto iz snova/ Adaptation of recipes:Juicy Chicken with Herbs and Risotto from Dreams

For Recipe in English go down
Vjerojatno sam već dosadila s jagodama pa slijede dva slana recepta, ali se jagode vraćaju uskoro belj Blogerica s bloga Milin kuvar/Mila's Cookbook organizirala je nagradnu igru čiji je cilj bio inspirirati se njezinim receptima, odnosno adaptirati i izmijeniti neki njezin recept. Ja sam se odlučila za sljedeće recepte: Sočna piletina sa začinskim biljem i Rižoto iz snova. Nisam dobila nagradu u nagradnoj igri, ali smo se doma fino najeli njami


Sočna piletina sa začinskim biljem (moja adaptacija, original recepta na gornjem linku)
Sastojci:
2 manja komada pilećeg mesa
2 grančice svježeg ružmarina
1 grančica svježeg mažurana
nekoliko listića bosiljka
2 žličice soli
nekoliko zrna papra i malo mljevenog papra
oko 50 ml maslinovog ulja
2 žlice salse od rajčice
oko 50 ml bijelog vina
3-4 češnja češnjaka
pola mrkve

komad papira za pečenje i aluminijske folije za pokrivanje.


Priprema:
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. U posudu za pečenje staviti kuhinjski papir. Meso staviti na papir za pečenje i posuti komadićima ružmarina, mažurana, bosiljka, soli i češnjaka te dodati zrna papra i mljevenog papra. Ostaviti meso da odmara dok se pripremi mrkva i preljev. Mrkvu isjeći na prutiće i dodati mesu. Od maslinovog ulja, salse od rajčice i bijelog vina napraviti preljev pa preliti meso. Posudu prekriti aluminijskom folijom i peći oko 40 minuta pa maknuti aluminijsku foliju pa peći još 10 minuta.
Rižoto iz snova (moja adaptacija, original recepta na gornjem linku)
Sastojci:
1 manja glavica luka
1 šalica riže
1 srednja tikvica
sol, mljeveni papar,
maslinovo ulje
2 žlice nasjeckane mrkve na kockice
2 žlice naribanog parmezana
2 žlice vrhnja za kuhanje.
Priprema:
Sitno nasjeckani luk propržiti na malo ulja pa dinstati uz stalno dosipanje vode dok ne postane kašast.
Pri posljednjem sipanju vode dodati rižu i nasjeckanu mrkvu. Dinstati uz stalno miješanje i uz stalno dodavanje vode. Kada se riža skuha, dodati i sitno nasjeckanu (bez kore) tikvicu. Dinstati uz dodavanje vode dok se tikvice ne skuhaju. Posoliti, popapriti te dodati vrhnje za kuhanje i parmezan.

Recipe in English

Juicy chicken with herbsIngredients:
2 small pieces of chicken meat
2 sprigs fresh rosemary
1 sprig of fresh marjoram
a few leaves of basil
2 teaspoons salt
a few peppercorns and a little ground pepper
50 ml of olive oil
2 tablespoons tomato salsa
50 ml of white wine
3-4 cloves of garlic
a half carrot

a piece of baking paper and aluminum foil to cover.

Preparation:
Heat the oven to 200 degrees. In a baking pan put baking paper. Put meat on baking paper and sprinkle the pieces of rosemary, marjoram, basil, salt and garlic and add the peppercorns and ground pepper. Allow meat to rest while preparing the carrots and dressing. Carrots cut into thin sticks and add to meat. Mixolive oil, salsa of tomato and white wine and with this dressing pour the meat. Cover the pan with aluminum foil and bake about 40 minutes and then remove the aluminum foil and bake another 10 minutes.

Risotto from Dreams Ingredients:
1 small onion
1 cup rice
1 medium zucchini
salt, ground pepper,
olive oil
2 tbsp chopped carrots into cubes
2 tbspgrated Parmesan cheese
2 tbsp cooking cream.

Preparation:
Cook finely chopped onion in some oil with constant adding water until it becomes mushy.
At the last pouring of water add the rice and chopped carrots. Cook stirring constantly and adding the water. When the rice is cooked, add the finely chopped (no peel) zucchini. Add water to cook until the zucchini is not cooked. Add salt and pepper and add cream and parmesan cheese.

Primjedbe

  1. Ja piletinu najcesce spremam. Nego moram ti reci jos nesto. Vidim sada tek tvoju fotkicu/tebe, predivno izgledas, vrlo licimo.Veliki pozzbas sam se odusevila, i ja sam ti tako "slatka plavusa"....>)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Oduševila si me komentarom :)

      Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Liker od trava

Moja nona (baka) radi različite likere, a ja sam odlučila napraviti liker od trave jer mi je taj nekako najbolji od njenih. Ovo nije obična travarica jer obiluje raznim okusima. Liker je lako napraviti, samo se skupe sastojci, pomiješaju i procijedi se. 

Sastojci: x 3 vrha ružmarina x 3 lista bosiljka (bašelka) x 3 lista koromača x 5 listova lovora (lavrika) x 5 listova kadulje (slavuja) x 60 listova limunske trave (erba luiđa) x 1 limun na kriške x 300g šećera x 1 litra rakije.
Priprema: 1. Sve sastojke pomiješati u posudi, zatvoriti posudu i ostaviti na mračnom mjestu 30 dana. 2. Nakon 30 dana procijediti i staviti u boce. Napomena: od ove količine sastojaka dobije se oko 1, 2 litre likera.

Jednostavni muffini i cupcakes

Frendicu sam za rođendan odlučila iznenaditi jednostavnim cupcakesima koji su mi se činili kao odlična zamjena za tortu s obzirom da su najprikladniji za jedenje u autu ili ispred auta prije izlaska. 
Kako sam najzadovoljnija bila receptom za mramorne muffine, opet sam se odlučila za taj recept samo što nisam radila mramorne muffine, već pola običnih i pola s kakaom.

Muffini Sastojci za 24 muffina: 4 jaja, 40 dag šećera, 1 vanilin šećer, 40 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 2 dcl mlijeka, 2 dcl ulja, 2 čepa ruma + 1 žlica kakaa. 
Priprema:  1. Pomiješati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati mlijeko i ulje. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i 2 čepa ruma.  2. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta. 3. Otprilike treba ostati pola smjese u koju onda dodajete žlicu kakaa i dobro pomiješate.  4. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta.

Cupcakes 
Muffine sam od…

Hladna tjestenina od tunjevine

Ovo je idealan ručak/večera za se osvježiti od vrućina koje su počele. 
Sastojci za 2-3 osobe:
x 200g tjestenine
x 80g-160g ocijeđene tunjevine iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog graška iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog slatkog kukuruza iz konzerve
x 4 žlice majoneze.
Zapravo bi među sastojcima trebalo biti 160g tunjevine jer je takva bila ideja. Naime, računala sam da imam dvije konzerve tunjevine, a kad sam krenula s miješanjem sastojaka ispostavilo se da je u hladnjaku samo jedna.

Priprema:
1. Skuhati tjesteninu prema uputama.
2. Staviti tjesteninu u veću posudu i dodati sve sastojke i dobro pomiješati.
3. Pustiti u hladnjaku da se ohladi oko sat vremena. Naravno, kome se ne da čekati da se ručak ohladi može pojesti toplo, okus je isto fin.



Ps. Ostalo mi je sada pola konzerve graška i pola konzerve kukuruza i ne znam što s time, ako netko ima ideju ili kakav recept neka slobodno preporuči :)