subota, 26. svibnja 2012.

Adaptacija recepata: sočna piletina sa začinskim biljem i rižoto iz snova/ Adaptation of recipes:Juicy Chicken with Herbs and Risotto from Dreams

For Recipe in English go down
Vjerojatno sam već dosadila s jagodama pa slijede dva slana recepta, ali se jagode vraćaju uskoro belj Blogerica s bloga Milin kuvar/Mila's Cookbook organizirala je nagradnu igru čiji je cilj bio inspirirati se njezinim receptima, odnosno adaptirati i izmijeniti neki njezin recept. Ja sam se odlučila za sljedeće recepte: Sočna piletina sa začinskim biljem i Rižoto iz snova. Nisam dobila nagradu u nagradnoj igri, ali smo se doma fino najeli njami


Sočna piletina sa začinskim biljem (moja adaptacija, original recepta na gornjem linku)
Sastojci:
2 manja komada pilećeg mesa
2 grančice svježeg ružmarina
1 grančica svježeg mažurana
nekoliko listića bosiljka
2 žličice soli
nekoliko zrna papra i malo mljevenog papra
oko 50 ml maslinovog ulja
2 žlice salse od rajčice
oko 50 ml bijelog vina
3-4 češnja češnjaka
pola mrkve

komad papira za pečenje i aluminijske folije za pokrivanje.


Priprema:
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. U posudu za pečenje staviti kuhinjski papir. Meso staviti na papir za pečenje i posuti komadićima ružmarina, mažurana, bosiljka, soli i češnjaka te dodati zrna papra i mljevenog papra. Ostaviti meso da odmara dok se pripremi mrkva i preljev. Mrkvu isjeći na prutiće i dodati mesu. Od maslinovog ulja, salse od rajčice i bijelog vina napraviti preljev pa preliti meso. Posudu prekriti aluminijskom folijom i peći oko 40 minuta pa maknuti aluminijsku foliju pa peći još 10 minuta.
Rižoto iz snova (moja adaptacija, original recepta na gornjem linku)
Sastojci:
1 manja glavica luka
1 šalica riže
1 srednja tikvica
sol, mljeveni papar,
maslinovo ulje
2 žlice nasjeckane mrkve na kockice
2 žlice naribanog parmezana
2 žlice vrhnja za kuhanje.
Priprema:
Sitno nasjeckani luk propržiti na malo ulja pa dinstati uz stalno dosipanje vode dok ne postane kašast.
Pri posljednjem sipanju vode dodati rižu i nasjeckanu mrkvu. Dinstati uz stalno miješanje i uz stalno dodavanje vode. Kada se riža skuha, dodati i sitno nasjeckanu (bez kore) tikvicu. Dinstati uz dodavanje vode dok se tikvice ne skuhaju. Posoliti, popapriti te dodati vrhnje za kuhanje i parmezan.

Recipe in English

Juicy chicken with herbsIngredients:
2 small pieces of chicken meat
2 sprigs fresh rosemary
1 sprig of fresh marjoram
a few leaves of basil
2 teaspoons salt
a few peppercorns and a little ground pepper
50 ml of olive oil
2 tablespoons tomato salsa
50 ml of white wine
3-4 cloves of garlic
a half carrot

a piece of baking paper and aluminum foil to cover.

Preparation:
Heat the oven to 200 degrees. In a baking pan put baking paper. Put meat on baking paper and sprinkle the pieces of rosemary, marjoram, basil, salt and garlic and add the peppercorns and ground pepper. Allow meat to rest while preparing the carrots and dressing. Carrots cut into thin sticks and add to meat. Mixolive oil, salsa of tomato and white wine and with this dressing pour the meat. Cover the pan with aluminum foil and bake about 40 minutes and then remove the aluminum foil and bake another 10 minutes.

Risotto from Dreams Ingredients:
1 small onion
1 cup rice
1 medium zucchini
salt, ground pepper,
olive oil
2 tbsp chopped carrots into cubes
2 tbspgrated Parmesan cheese
2 tbsp cooking cream.

Preparation:
Cook finely chopped onion in some oil with constant adding water until it becomes mushy.
At the last pouring of water add the rice and chopped carrots. Cook stirring constantly and adding the water. When the rice is cooked, add the finely chopped (no peel) zucchini. Add water to cook until the zucchini is not cooked. Add salt and pepper and add cream and parmesan cheese.

2 komentara:

  1. Ja piletinu najcesce spremam. Nego moram ti reci jos nesto. Vidim sada tek tvoju fotkicu/tebe, predivno izgledas, vrlo licimo.Veliki pozzbas sam se odusevila, i ja sam ti tako "slatka plavusa"....>)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Oduševila si me komentarom :)

      Izbriši