subota, 28. travnja 2012.

Mramorni muffini/Marble muffins

For recipe in English go down
Klasični mramorni kolač napravila sam u obliku muffina. Nisam bila sigurna hoće li sve ispasti dobro s obzirom da to nije tijesto za muffine, ali pokazalo se zapravo da je i bolje od tijesta za muffine. Naime, muffini su bili tako fino mekani. Dosada kada sam radila muffine prema receptu za muffine, nisu baš tako izgledali, a ovi izgledaju baš muffinasto.


Sastojci: 4 jaja, 40 dag šećera, 1 vanilin šećer, 40 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 2 dcl mlijeka, 2 dcl ulja, limunova korica, 1 čep ruma, 1 žličica kakaa.

Pomiješati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati mlijeko i ulje. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo pa naribanu koricu limuna i čep ruma. Od dobivenog tijesta izdvojiti onoliko koliko želite pomiješati s kakaom.

U kalup za muffine uliti ''bijelo'' tijesto pa žlicom nanijeti tijesto pomiješanom s kakaom. Peći na 180C oko 25 minuta. Od ove se količine dobije 24 muffina.


Ps. Moram priznati da su moji muffini bili mramorni samo po vrhu, da je mramorni efekt zapravo bio samo dekoracija. Za unutarnji mramorni efekt trebalo bi u kalup za muffine staviti pola tijesta pa žlicu tijesta s kakaom pa opet gore ''bijelog'' tijesta pa opet malo kakao tijesta.

Recipe


Ingredients for 24 muffins: 4 eggs, 40 g sugar, 1 vanilla sugar, 40 g flour, baking powder, 1, 2 dl milk 2 dl oil, lemon zest, 1 cap of rum, 1 teaspoon of cocoa.

Mix eggs with sugar and vanilla sugar, then add milk and oil. Finally add the flour mixed with baking powder and grated lemon zest and rum cap. From the obtained dough aside as much as you want to mix with cocoa.

In the mold for muffins pour thr ''white''  batter and applied one spoon of batter  mixed with cocoa. Bake at 180C for about 25 minutes.




2 komentara:

  1. Bas su lepi, ova fotka sa šišarkama je predobra. Ja često pravim mafine, oni su mi omiljeni.Moram ti reći da se i na fotkama vidi dasu meki!

    OdgovoriIzbriši