Jednostavni kolač

Slijedi recept za jedan jednostavan, brz, lagan i fin kolač. Kada me uhvati želja za slatkim, najčešće ispečem palačinke. Kako mi se jedan dan nisu jele palačinke, ali nešto slatko jest, nastao je ovaj kolač. Kolač je svojom jednostavnošću i okusom oduševio svih.
Ovaj kolač je jednostavan ne samo po svojim sastojcima, već je jednostavan i za pripremiti. Može ga napraviti i netko tko nikad nije okušao u pripremi kolača – ovo je idealan prvi kolač za početnike.

Sastojci za tijesto: 2 jaja, 2 žlice tople vode, 20 dag šećera, 1 vanilin šećer, 1 dcl ulja, 2 dcl mlijeka, 20 dag brašna, 1 prašak za pecivo.
Sastojci za nadjev: marmelada od brusnice ili neka druga po želji.
Za posipanje: šećer u prahu.

Jaja i 2 žlice tople vode miješati dok se smjesa ne zapjeni. Zatim dodati šećer pomiješan s vanilin šećerom i miješati malo pa onda dodati ulje, mlijeko te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu uliti u manji kalup i peći na 180C 20-25 minuta.

Tijesto ostaviti da se ohladi pa prerezati. Tijesto ne dođe jako visoko pa treba oprezno prerezati na pola. Ja sam čak najprije prepolovila tijesto pa onda ga prerezala po sredini na pola.
Polovicu tijesta namazati marmeladom i prekriti drugom polovicom te posipati šećerom u prahu.

Primjedbe

  1. Baš odlično kad treba na brzinu smućkati neki kolač, liči mi na lijenu pitu! Sad si me podsjetila da već dugo nisam pravila palačinke, mogla bi njih napraviti večeras :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nešto slično i mi pravimo! Odlično mi je!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar